Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Titta, nu har de ändrat sig

Experterna är överens – Gefle IF slutar på en mittenplacering i årets allsvenska.
– Jag ställer mig gärna i hyllningskören till Gefle, säger Viasat Sports Bo Petersson.

Annons

Gefle IF ligger på sjätte plats i allsvenskan inför helgens omstart. Det är en betydligt högre placering än vad någon expert hade räknat med efter tolv omgångar.

Inför årets allsvenska ringde Sporten upp sju fotbollsexperter, som fick lämna sina tabelltips. Den enda som hade GIF på säker mark var Billy Lansdowne, som placerade laget på tolfte plats.

– De har överraskat. Jag tror att de kommer att tappa lite och bli tia kanske. Men det skulle ju vara helt okej, säger Billy.

Bo Petersson och Thomas Nordahl placerade GIF på kvalplats. Än så länge är de rätt snett ute.

– Pelle Olsson är otroligt konstruktiv och med tanke på förutsättningarna gör Gefle ett fantastiskt bra jobb. Samtidigt står jag fast vid min uppfattning, att Gefle långa stunder är ett tråkigt lag att titta på. Men om man bortser från det ställer jag mig gärna i hyllningskören till Gefle, säger Bo Petersson och fortsätter:

– Gefle har varit med så pass länge nu att det kan vara dags för nästa steg. Jag tror att de kan bli bland de åtta bästa lagen, det vore fräscht.

Yussif Chibsah, Omar Jawo och Daniel Theorin är några av de spelare som har imponerat mest på Petersson.

– Chibsah har varit riktigt bra, och Jawo har överraskat positivt. Jag tränade Jawo i Assyriska i början på 2000-talet och tycker därför det är extra kul att han, liksom Theorin, etablerat sig i allsvenskan. Varken Jawo eller Theorin har haft någon spikrak karriär. Sedan måste man lyfta på hatten för Hasse Berggren, han är en av allsvenskans bästa bollmottagare.

Thomas Nordahl hyllar också Berggren.

– I Hasse Berggren har man en slags ”hjälptränare” på plan, han är väldigt duktig fortfarande, säger Nordahl.

– Gefle har gjort det bättre än vad jag hade förväntat mig. Det är riktigt starkt, med tanke på att de tappade flera viktiga spelare inför säsongen. Inställningen i Gefle har blivit bättre, vilket skapat en solidare grund att stå på. De kan bli allt mellan sexa och tia.

Mer läsning

Annons