Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre GIF-stjärnor gör comeback mot BP

Skadeläget börjar äntligen ljusna för Gefle IF.

I dagens träningsmatch mot Brommapojkarna gör Mikael Dahlberg, Jakob Orlov och Daniel Theorin säsongsdebut.

Annons

Med en strulig försäsong med många skador på viktiga kuggar i laget börjar nu allt fler spelare kunna köra för fullt på träningarna igen. Som nämnt gör anfallsparet Mikael Dahlberg och Jakob Orlov tillsammans med mittbacken Daniel Theorin första matchen för säsongen.

Dessutom är Hasse Berggren tillbaka och tränar med alla andra på Strömvallen. Hans tidigare skadeproblem med magmusklerna har nu lagt sig men han kan dock inte spela dagens träningsmatch på grund av ett lättare problem med ryggen. Så förutom de tyngre skadorna på Sebastian Senatore (höftopererad), Jens Portin (knäopererad) och Daniel Leino (knäopererad) är det bara Daniel Bernhardsson (knäproblem) kvar med skada i laget.

– Även om alla spelarna har gjort bra ifrån sig är det kul att spelare kommer tillbaka från sina skador och kommer in i konkurrensen, säger den assisterande tränaren Thomas Andersson.

Pelle Olsson, som firar sin frus födelsedag i London, överlåter tränaransvaret i dagens match till Thomas Andersson. Inför matchen har Gefle tränat på några detaljer i både försvars- och anfallsspelet som behöver förbättras sedan senaste förlustmatchen mot Hammarby.

– Vi måste försöka att sitta ihop bättre i försvaret och anfallet. Det gäller att lagdelarna hjälper varandra både offensivt och defensivt, säger Thomas Andersson.

Ny roll för dagen har dessutom mittbacken Pär Asp som kommer att spela vänsterback istället för Jonathan Hellström som har spelat varje träningsmatch hittills under försäsongen.

– Vi måste vara försiktiga i matchandet av Hellström. Vi har respekt för dom som har varit borta länge och det gäller att inte överarbeta dom. Sen, i och med att han är ny, vill vi ju se Pär Asps kapacitet också. Han är ju en av dom snabbaste i laget och det är ju en egenskap man vill ha på en ytterback.

– Och han har visat att han litar på sin vänsterfot så det är inga problem.

Mer läsning

Annons