Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre meter bredare – och snart sitter arenorna ihop

/

Om en månad är det premiär – och under onsdagen började konstgräset på Gavlevallen läggas.
En nyhet för spelarna Johan Oremo och David Fällman: planen blir tre meter bredare än Strömvallen.
En nyhet för alla andra: i oktober börjar arenan byggas samman med Gavlerinken.

Annons

En liten traktor åker fram och tillbaka över planen och lägger sakta men säkert det nya, efterlängtade konstgräset av senaste modell.

Tränaren Roger Sandberg, sportchefen Hasse Berggren och spelarna Oremo och Fällman blev de första kring truppen att titta närmare på det.

– Bättre träningar och färre skador, är Roger Sandbergs summering av vad han hoppas det nya underlaget ska betyda för GIF.

Oremo och Fällman kommer definitivt inte att sakna Strömvallens hårda konstgräs.

Egentligen inte Strömvallens mått heller, men rycker till när de får klart för sig att Gavlevallen blir tre meter bredare.

– Den blir som Friends då!, utbrister Fällman, som troligen blir en av de spelare som tvingas anpassa sig mest eftersom han spelar i backlinjen.

– Det kommer att påverka försvarsspelet, det tror jag. När vi spelat på planer med de måtten märks det ibland att vi i vissa lägen haft svårt att få tag i motståndarna, vi har helt enkelt legat lite för långt ifrån, och det beror ju på att vi är vana att träna på Strömvallen, säger Johan Oremo.

– Men det ska nog inte ta särskilt lång tid innan vi anpassat oss. Och för mig som anfallare innebär det ju större ytor.

GIF har en stor önskan att komma in för träning så tidigt som möjligt innan första matchen mot GIF Sundsvall den 20:e maj.

Det finns, enligt vad Sporten erfar, planer på att släppa in GIF den 14:e, dagen innan den officiella slutbesiktningen.

– Vi vill komma in och dra i gång så fort det bara går, konstaterar Roger Sandberg.

Gavlevallen kommer dock inte att vara helt klar när premiärmatchen spelas. Samtliga läktare kommer att vara färdiga, men de inre utrymmena i den läktare på långsidan där VIP-utrymmet finns kommer inte att vara klara.

Dessutom kommer det att fortsätta byggas till hösten.

– Planen är att börja bygga en brygga mellan Gavlevallen och Gavlerinken i oktober, det projekteras för fullt kring det just nu, förklarar byggprojktledare Karl-Gösta Karlström.

Gången mellan de båda arenorna ska bland annat underlätta för catering och serveringstillstånd.

I markplan på samma läktare finns kommersiella ytor hyra ut och där ser det ut som om ett rehabcenter och ett apotek så småningom flyttar in.

Sporten kommer även med ett TV-inslag lite senare i dag.

Här ett kort TV-klipp redan nu.

Mer läsning

Annons