Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tshutshu överlycklig efter premiärmålet

/
  • Tshutshu Tshakasua fick jubla efter sitt första allsvenska mål. Klart att passningsläggaren Johan Bertilsson ville gratulera. GIF vann serieavslutningen med 2–1 mot Åtvidaberg och blev tia i allsvenskan.

På den andra stora chansen kunde han inte missa.
Tshutshu Tshakasua gjorde sitt första allsvenska mål till slut och det gav Gefle IF segern med 2–1 mot Åtvidaberg i den allsvenska epilogen på Gavlevallen.
– Så fantastiskt skönt och roligt, sa Tshutshu efter att ha blivit hyllad av sina kompisar direkt efter slutsignalen.

Annons

Tolv minuter före slutet serverades han ett tomt mål av Johan Bertilsson som släppte bollen i sidled till 18-åringen.

– Inte det svåraste målet jag har gjort. Men det tar jag. Det räknas också och det var mitt första i allsvenskan – det kommer jag aldrig att glömma, sa Tshutshu och skrattade.

Men då hade han redan bränt en jättechans när han stod helt ren framför Åtvidabergsmålet när det perfekta inlägget hamnade mitt på hans panna.

– Äh, där skulle det förstås också ha varit mål. Jag fick nicken mitt på målvakten och det var lite klent.

Nu gjorde ju det inte så mycket. Tre GIF-poäng var en skön avslutning på säsongen som innebar att laget redan fem-sex omgångar före slutet hade säkrat det allsvenska kontraktet. Efter det har spelet svajat och poängen slutat att trilla in.

– Skönt att få vinna sista matchen för säsongen och inte fel att bli matchhjälte heller.

Det var kramar och ryggdunkar och GIF-talangen såg ut att stortrivas och glädjen gick det inte heller att ta miste på.

– Jag har gjort mål de två sista U21-matcherna också och jag har varit het. Nu fick jag ju spela mer än en halvlek också och det var bara att kliva in och ha kul. Synd att säsongen är slut nu, sa Tshutshu.

Han har fått gjort ett gäng inhopp i allsvenskan men det har blivit färre på slutet. När Robin Nilsson klev av med en skada precis i samband med GIF:s 1–1-mål som Ilir Berisha nicktouchade in så fick jättetalangen kliva in. Han tackade och tog emot redan från början...

– Jag var väldigt spelsugen och extra skönt att få göra målet också. Det har jag längtat efter hela den här säsongen.

Det ger också självförtroende för framtiden. Nu väntar några fotbollsträningar ett tag till, sedan lite semester men framför allt riktigt bra förberedelser för det som komma ska. Nästa säsong ska bli Tshutshu Tshakasuas...

– Det hoppas jag. Jag kan bli bättre på precis allt men framför allt lite starkare och jämnare i mitt spel och inte dippa så mycket. Det defensiva behöver också bli bättre.

Att GIF-tränaren Roger Sandberg har ett löfte utöver det vanliga vet han om.

– Tshutshu är en extrem talang och redan riktigt bra och rolig att titta på. Sedan finns det förstås också hur mycket som helst för honom att jobba på och det såg vi i den här matchen också. Det defensiva jobbet till exempel – men det kommer säkert.

Annars var det en svag öppning för GIF i den sista matchen för året där Åtvidabergs Simon Skrabb gjorde ett fantastiskt klackmål innan vändningen till slut kom.

Men mest kanske vi kommer att minnas det här i framtiden för att det var matchen när Tshutshu Tshakasua gjorde sitt första allsvenska mål...

LÄS ÄVEN: Stisse Åbergs krönika – Nu måste GIF:s förvandling börja

TV: Pressläktaren live under GIF–Åtvidaberg - här är reprisen

Mer läsning

Annons