Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tufft motstånd för GIF i Spanien

I dag lyfter Gefle mot Spanien och Barcelona. Igår blev det klart att L’Hospitalet är motståndare i matchen på torsdag. Klubben har spelat flera säsonger i näst högsta serien (Segunda Divisíon) i Spanien.
– Jag tror säkert att det är ett bra lag som ger bra motstånd, säger Gefles tränare Pelle Olsson.

Annons

Visserligen var det 40 år sedan klubben spelade i Segunda Divisíon, men sedan dess har laget spelat inte mindre än 23 säsonger i Segunda Divisíon B som är den tredje högsta serien i Spanien. Så sent som 2006/07 placerade sig L’Hospitalet på en fjärdeplats i Segunda B, vilket betydde kval upp till serien över.

Men laget misslyckades. Säsongen efter åkte laget i stället ur serien och spelar den här säsongen i Tercera Divisíon (fjärde högsta serien), men är på god väg upp igen. L’Hospitalet ligger just nu trea i sin serie med 55 poäng på 28 matcher och bara fyra efter ledande Espanyol B.

Espanyol B vann förövrigt en match med 2–1 mot Halmstad nyligen. Bottenlaget i serien, CD Banyoles, som bara tagit 15 poäng förlorade mot IFK Göteborg med 1–2.

– Vi visste ju att det troligen skulle bli ett inhemst lag eftersom alla svenska lag åkt hem, säger Pelle Olsson.

Men bara för att man åker på läger är det inte säkert att man får spela nån match. Det fick Malmö erfara.

– Det är inte lätt att få tag på något motstånd. Malmö skulle ha spelat en match för någon dag sen, men fick inte tag på någon motståndare och fick spela internmatch istället. Vi är tacksamma att vi fick tag på ett bra motstånd.

Med till Spanien åker hela truppen.

– Det som är lite osäkert är Ryan Rayboulds knä. Det ställer till det lite och han kommer undersökas innan vi åker. Men han följer med oavsett vad som händer.

Mer läsning

Annons