Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungan på vågen – Woxlin

I går tog Lars Lagerbäck ut Henrik Larsson till Sveriges VM-kvaltrupp mot Albanien och Ungern.
Men mot Gefles mittfältsgeneral Mathias Woxlin stod landslagsstjärnan sig slätt.
– Man tänker inte på att det är Henke Larsson man möter, flinade ”Woxa” sedan GIF vunnit med 3–0 (2–0) hemma mot Helsingborg.

Annons

Efter två raka förluster och ett ytterst prekärt tabelläge var Gefle IF mer eller mindre piskade att vinna hemma mot Helsingborg.
– Vi hade ett snack i veckan där vi bestämde oss för att få en positiv miljö där ingen ska gnälla, berättade Mathias Woxlin, som själv gjorde två av målen.
– Det var härligt. Jag har väl varit inne i straffområdet fem gånger i år och gjort fyra mål, skojade Woxlin.

36-åringen har gjort tre av dessa på straff (har satt samtliga i år) och han visade ingen osäkerhet i går heller när han punkterade matchen efter 70 minuter från elva meter.
– I dag var vi otroligt rejäla och bestämda i allt vi gjorde redan från start. Självklart är det viktigt att få första målet, men jag tycker ändå att vi redan innan ledningsmålet visade att alla ville delta och ha bollen.

– Jo, men varje match är unik och vi hade kommit till ett läge där det fick vara nog, vi skulle inte ha några fler förluster nu. Även om vi inte själva känner någon oro så blir man ju påmind om läge hela tiden, säger Woxlin.
Efter Amadou Jawos 1–0 i den 13:e minuten (jo, det var han som höftade in bollen) fick Mathias Woxlin öppet mål efter Bapupas dribblingskonster i den 35:e.
– Jag förväntade mig inte att få en passning av Bapupa där. Jag trodde att han skulle skjuta själv, sa Woxlin.
– Men det blev ju väldigt bra ändå, konstaterade han.

Och 3–0 kunde ha varit det dubbla när Yannick Bapupa, Amadou Jawo och för all del även Hasse Berggren öste på framåt.
Men det var ändå Mathias Woxlins briljanta spel på mitten som fällde avgörandet. Särskilt tydligt blev det när Helsingborg tvingades att flytta ned Henke Larsson på mittfältet i slutet av första halvlek när Isaac Chansa tvingades utgå med skada. Då stoppade Woxlin landslagsstjärnan Larsson på ett perfekt sätt och gästande HIF kom egentligen ingenstans.
– Eftersom Marcus Lantz var avstängd hade dom kanske inte så många alternativ än att flytta ned honom. Men man tänker liksom inte på att det är Henke man möter. Jag har mött honom många gånger förr – och visst är han en duktig fotbollsspelare och så, men...
Mathias Woxlin behövde inte fylla i meningen. Vi förstod ändå vad han menade; I går var det ingen som kunde överglänsa den rutinerade GIF-mittfältaren.
4–0 på Strömvallen förra året, blev 3–0 i år. Så man kan lugnt säga att Gefle IF har hittat en drömmotståndare i Helsingborgs IF.

Mer läsning

Annons