Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tungt besked för Hellström

Jonathan Hellström har inte tränat fotboll sedan den 14 juni.

Nu blir vänsterbacken borta ytterligare fyra veckor.

– Jag är inte helt hundra i ljumsken, säger Hellström som fick reda på det tunga beskedet efter ett återbesök hos landslagsläkaren Anders Valentin.

Annons

Det har varit en segdragen historia om Hellströms ljumskproblemen som bromsat upp hans lovande karriär. När han äntligen såg ut att vara tillbaka gjorde skadan återigen sig påmind tidigare i sommar. Sedan dess har han inte kunnat träna fotboll.

Nu har det gått så långt att GIF väljer att plocka in en ersättare till Hellström – och räknar troligen inte med att han blir disponibel till den här säsongen.

Men han själv är hoppfull.

– Läkaren sa att jag måste vila ett tag till. Men jag hoppas vara tillbaka i full träning om fyra veckor.

Senast Hellström spelade en allsvensk match var för drygt två månader sedan när han hoppade in i den 77:e minuten i 1–0-segern mot AIK. Därefter har han ägnat sig åt rehabträning.

– Jag har testat lite bollövningar på träning, men jag är inte hundra i ljumsken. Det är känns frustrerande att inte kunna spela, men det är som det är. Gäller bara att gilla läget.

Hellström opererades i slutet av november förra året. Och vad den fortsatta smärtan beror på är det ingen som vet.

– Jag vet inte om det är samma grej som han opererade. Troligtvis är det inte det. Men det är svårt att svara på, säger GIF:s naprapat Fredrik Wallström och förklarar att vänsterbackens rehabträningen går ut på tuff kondition- och styrketräning.

– Det blir mycket löpning och cykling. Vi kör vidare på det här sättet även i framtiden och hoppas att ljumsken ska bli bättre.

– Man kan inte räkna med någonting i den här typen av skador.

Mer läsning

Annons