Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Tur att vi inte släppte in fler mål"

/
  • Elfsborgjube – och jubel och jubel och jubel och jubel. Fem gånger, det var tufft för GIF-spelarna Ilir Berisha, David Fällman och Jacob Ericsson. Här är det Viktor Prodell som firas för ett av sina två mål.

1–4 i Norrköping, 1–5 i Stockholm.
Med en nykomponerad fembackslinje kom ytterligare ett ras på bortaplan.
– Det är en kollektiv kollaps som inte får hända på den här nivån, säger GIF:s lagkapten David Fällman efter 1–5-förlusten mot Elfsborg.

Annons

Skador på ett flertal spelare och en avstängning på viktige Robin Nilsson fick Gefle IF:s tränare Roger Sandberg att laborera i startelvan inför mötet med Elfsborg på bortaplan. Och till en början såg det ut att vara ett smart drag att spela med en fembackslinje.

Men i den andra halvleken gick allt fel för Gävlelaget – och när Viktor Prodell petade in 3–1-målet i den 61:a minuten gick luften ur ett tröttkört lag.

– Innan matchen så hade jag en känsla att den här sista veckan har slitit otroligt hårt på oss. Jag var rädd för att energin skulle ta slut. När de gör 3–1 så var bränslet slut både mentalt och fysiskt hos oss. Och tyvärr så lät vi det dra iväg till 5–1, vilket är siffror som omöjligt går att förklara bort. Elfsborg var mycket, mycket bättre än oss i andra halvlek och vann fullt rättvist, säger GIF-tränaren Roger Sandberg.

Lagkaptenen David Fällman var så klart mycket besviken efter matchen.

– Det är åt helvete. Det finns egentligen inget bra svar på vad som egentligen hände, men nåt gick ju väldigt fel. Det var för många som lämnade över ansvaret till den andre, och då blir man straffad, säger han och fortsätter:

– Tur att vi inte släppte in fler mål. Det är en kollektiv kollaps som inte får hända på den här nivån – så här många gånger.

För det här var GIF:s tredje kollaps på bortaplan den här säsongen. 1–5 mot Djurgården, 1–4 mot Norrköping och nu 1–5 mot Elfsborg är plumpar som minst sagt sticker ut.

– Men jag tycker det handlar om att vi tog slut helt och hållet. Vi hade inte kraft att resa oss efter 3–1. Jag tror inte att de tidigare matcherna påverkade oss i den här matchen, säger Roger Sandberg.

Hur jobbigt är det att ha de här tre plumparna i protokollet?

– Jag lägger inte så mycket energi på de här plumparna faktiskt. Utan jag fokuserar på det vi har gjort bra och hur kan vi förstärka det och bli ännu bättre.

17 poäng på 13 matcher. Känner du dig trygg med ert spel?

– Det gör jag. Vi har en bra statistik i de övriga matcherna och måste fokusera på det.

Nu tar allsvenskan ett sommaruppehåll på en dryg månad, och när Roger Sandberg ska sammanfatta vårsäsongen är han nöjd med en speciell sak.

– Jag tycker att vi har hittat ett eget spel. Vi har tagit stora steg under den här våren, och det kanske är en av anledningarna till att vi blir lite svajiga i vissa matcher.

Vad blir viktigast för er under uppehållet?

– Utveckla helheten. Det är klart att det är enkelt efter en sån här match att säga att vi ska nöta försvarsspel, men jag är överlag nöjd med vårt försvarsspel.

Mer läsning

Annons