Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tvärstopp mot tabelljumbon

Gefle IF tog inte chansen att cementera fast IFK Norrköping i botten på den allsvenska tabellen – utan förlorade med 2–1 på Idrottsparken.
– Tur att Sundsvall och Ljungskile också förlorade i den här omgången, sa Thomas Hedlund som varit petad den senaste tiden men i går kom in i backlinjen igen.

Annons

IFK Norrköping vann sin första hemmaseger för året i allsvenskan och Gefle och de övriga bottenlagen tvingas nu se upp för seriejumbon som vaknade till i ösregnet och tryckte in två snygga mål redan i matchinledningen.
1–0 kom efter en kvart, där en lång frispark till slut nådde brassen Daniel Bamberg som sköt otagbart bakom Mattias Hugosson. Och 2–0 kom bara sex minuter senare – lika otagbart det. Anders Wikström sprang omkring och tog sig åt sin onda axel och orsakade den hörna som ledde till att Kevin Amuneke kunde prickskjuta in Norrköpings andra mål.

Efter 38 minuter kunde inte Wikström spela mer och Thomas Hedlund kom in.
– Det var ett tungt läge att komma in i, eftersom vi låg under med 2–0, menade den rutinerade mittbacken Thomas Hedlund som tvingats följa GIF:s senaste matcher från bänken.
35-årige Hedlund som knappt missat en match i GIF sedan han kom till laget i mitten av 1990-talet har dock köpt orsakerna till att han inte fått spela.
– Jag har känt mig ur form och dessutom haft lite ont i ett knä, men nu är det bättre.
Men Hedlund kunde inte ändra på matchutgången, även om Gefle fick spela med en man mer i nästan en timme. Felix Magro blev utvisad efter sitt andra gula kort i 33:e minuten.
– Norrköping kunde ändå ligga kvar i sina positioner eftersom de hade två mål att gå på, menade GIF-tränaren Pelle Olsson som var besviken.
– Vi har bara oss själva att skylla den här förlusten. Vi tar några dåliga beslut i vårt spel som leder till deras mål och när vi sedan gör vårt 2–1 är det för sent, sa Olsson om Hasse Berggrens reducering på tilläggstid.

Och Thomas Hedlund i backlinjen fick mest se på när "Peking" backade hem och lät GIF föra spelet.
– Vi skapar ju några chanser som Jawos stolpskott, men vi kommer inte runt tillräckligt bra på kanterna för att slå inlägg. Och när vi väl gjorde det så slog vi ofta bollen på deras första spelare.
Tränaren Pelle Olsson var inne på samma linje.
– Jag tror att vi hade en 20-25 inläggslägen men det är inte fler än tio stycken som kommer in i deras straffområde.
Även om det fanns GIF-lägen som Jawos stolpträff i 55:e minuten och när Hasse Berggren drogs omkull i straffområdet mot slutet så var det inget snack om att Norrköping var värda segern.
– Det är så typiskt att vi alltid ska vara räddningsplanka åt andra lag. Det spelar ju ingen roll – varje år förlorar vi mot bottengängen, suckade Anders Wikström som inte visste om han kan spela mot Djurgården på söndag.
– Det är som vanligt med det här. Vi får avvakta och se, suckade han och steg in i bussen hem till Gävle igen.

Mer läsning

Annons