Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppdrag: Stoppa Charlie

Daniel Theorin är mittbacken som haft en minst sagt ryckig säsong.
Mot GIF Sundsvall senast var han tillbaka efter ännu en skadeuppehåll – i eftermiddag ska Hammarby och Charlie Davies stoppas.
– Han är snabb så det gäller att vi är vakna, säger Theorin.

Annons

När Daniel Theorin kom från Malmö FF i somras, där han gick skadad under våren, hann 25-åringen bara med en handfull träningar med sitt nya lag innan oturen var framme igen.

En bristning i ena ljumsken såg till att mittbacken fick vänta på GIF-debuten. Till slut kom den – mot Göteborg i slutet av juli.

I fyra matcher i följd fanns han med i Pelle Olssons startelva – innan det var dags för nästa avbrott.

– Det var när vi mötte Djurgården på stadion som jag blev stämplad av Rajalakso. Det visade sig att ett ben i foten gått av, berättar Theorin.

Det var den 17 augusti.

I måndags, över två månader senare var han tillbaka i GIF:s allsvenska startelva igen. Han spelade även träningsmatchen mot AIK veckan innan.

Och någon rostighet märker han inte av.

– Nej, jag känner mig i väldigt bra form. Trots att jag inte har kunnat löpträna har jag hållit i gång bra under skadeperioden. Det är klart det har varit jobbigt med alla skador men jag har hela tiden tagit mig tillbaka. Jag tycker egentligen inte att jag är skadebenägen, det känns mer som att jag inte har kunnat påverka dom här skadorna.

Han tycker att försvarsspelet mot Sundsvall fungerade stabilt – trots att 2–0-ledning blev 2–2 i andra halvlek.

– Det är starkt av oss att komma tillbaka efter deras kvitteringsmål, konstaterar han.

Nu ska Theorin och hans försvarskompisar försöka stoppa ett djupledsspelande Hammarby med amerikanen Charlie Davis i spetsen, elva mål hittills.

Davies har haft lite skadekänning men ska kunna spela ändå.

– Det är viktigt att vi håller fast vid principerna i vårt försvarsspel. Att vi håller en bra press och täcker upp ytorna. Vi har inte pratat om att ha nån speciell bevakning på någon enskild spelare men det är klart att vi måste se upp för Charlie Davies och hans snabbhet.

Det kommer att bli tätt med matcher de kommande veckorna. Efter dagens match reser GIF till Kalmar på onsdag innan Elfsborg kommer på besök nästa helg. Theorin har inget emot det tuffa spelschemat – han har ju missat stora delar av säsongen och är spelsugen.

– Det är kul med matcher. Nu ska vi vräka ur oss det sista vi har, säger han.

– Ja, det tror jag. Jag visste inte mycket om Gefle när jag kom hit men nu när jag har varit här ett tag tycker jag att vi är ett alldeles för bra lag för att åka ur och det tycker jag också att vi har visat de sista 7-8 matcherna.

Mittbacken är inställd på en tuff avslutning.

– Vi tog ett steg mot Sundsvall men vi kan inte klappa varandra på axlarna för det. Det här kommer att bli stentufft ända in i sista omgången. Det är fortfarande tolv poäng kvar att spela om, säger Daniel Theorin som i dag gör sin sjätte match från start.

Mer läsning

Annons