Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ursäkta, jag såg inget - men jag tror det har vänt ändå

Det kan bero på solsting.
Det kan bero på att TV4 bara lyckades prångla ut partiella sekvenser av matchen, tja ungefär sista 20 minuterna och att jag i en Gävle-exil därför var utlämnad till Radiosportens webbsändning, inslagen i riktiga Radiosporten, samt desperat samtal till alla jag kände på Strömvallen (var det verkligen bara 3 930 där – då måste jag ha ringt till alla utom läktarkramarna).
Det kan bero på att jag ibland ser, hör och känner mig till det jag vill ska hända.
Men ändå: Det här var ett fall framåt, det var en investering i kommande omgångar. Det var ingen succé, men det är början till att en räddningsaktion som har inletts.

Annons

Olsson chockade verkligen i sin laguppställning. Jag skrev ihop en krönika innan jag lämnade Gävle vid lunchtid i fredags, och till min förvåning kom reportrarna tillbaka från GIF-träningen med indikationer på att det skulle bli ungefär så.
Theorin in som mittback bredvid Wikström. Visserligen var det nyförvärvet från Malmö som hängde på Wernblooms rygg när denne chippade fram Robin Söder till 0–1-målet – men Theorin/Wikström höll i praktiken.
Gerndt fick starta.


Och nu när två av sommarens tre inköp var på plats – så fick också Amadou Jawo speltid.
Jawo har vårdats ömt av Olsson, som visserligen slängde in honom redan i premiären på Örjans Vall i Halmstad i april var det väl – men sedan dess har Vallentunakillen spelat för sporadiskt.
De senaste inhoppen har det dock stänkt om, och mot IFK Göteborg på Ullevi var han den bäste när han fick chansen i andra halvlek.
Fortsättning följde på Strömvallen i går.
Fortsättning måste följa mot Halmstad nästa söndag, och mot IFK Norrköping tisdag 12 augusti.

Jawo är något så ovanligt som en GIF-spelare med mycket intressanta bollkontroll, och en vilja, förmåga och framför allt mod att utmana. Såna finns det inte många av, speciellt i nuläget.
Visserligen ser jag Jawo som en yttermittfältare, men det råder ingen tvekan om att han fått lite fart på GIF-anfallet som tappat udden efter Oremos flytt till Djurgården. Hasse Berggren slog till mot Elfsborg, men sedan dess har GIF radat upp 0–1 mot Trelleborg, 0–3 mot IFK Göteborg och i går 0–1 mot Göteborg igen.
Fattade jag rätt gjorde också Alexander Gerndt en helt okej debut.

Sensationen i gårdagens uppställning var egentligen att Andreas Revahl skickades in som högerback, och klarade uppgiften alldeles utmärkt. Alla verkade överraskade över det (jag också), och egentligen är det väl ingen som tycker att Revahl håller allsvensk klass. Men hans GIF-hjärta ska man aldrig bortse ifrån. Och såna behövs just nu.

Olsson fegade dock ur en aning, och det var när han trots allt valde att låta Jonas Claesson ta hand om vänstermittfältsplatsen. Jag hade kört med Jonas Lantto, men Olsson var ju mer vild och galen än någonsin och man får väl nöja sig med det.
Trots den smärtande 0–1-förlusten så tycker jag det här var en intressant uppryckning av GIF. Jag tror att Olssons rockader kommer att löna sig i det långa loppet, och det var i går som han skulle göra dem. Nu har Gerndt och Theorin debuterat, Jawo har kört anfallsspel en hel match – nu är det bara att plocka med sig det bästa från matchen och vinna, verkligen vinna mot Halmstad och IFK Norrköping.

På frågan hur dum man får bli svarar jag just nu; det är att springa ett marathonlopp runt halva Storsjön, den i Jämtland!, när solen gassar, termometern visar 28 grader och alla ligger på stranden eller sitter på uteserveringar. Jag skenade för att hinna till TV4-sändningen - men vad hade jag för det.

Mer läsning

Annons