Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vadå, svårt mot Gefle?

Elfsborg har alltid svårt mot Gefle. Elfsborg deppar för sitt missade guld.

Pyttsan.

Ja, guldmissen svider förstås, men mot Gefle hemma på Borås Arena syntes det inte. Det blev seger med 3–0 (2–0).

Annons

Elfsborg virvlade fram som om det inte fanns några sorger i världen.
Inte heller något Gefle-spöke. Det försvann förmodligen redan i öppningsminuterna. Per Olsson, Gefle-tränaren, varnade i förväg för Elfsborgs förmåga att dra isär spelet – men vad hjälpte det? Efter två minuter hade Elfsborg redan haft fyra attacker från kanterna, och så fortsatte det.
GIF provade ända sin taktik med 4-3-1-2 med Jonas Lantto som släpande forward, men bitvis var det spel mot ett mål.
1–0 kom från Niklas Hult i 21:e minuten på retur efter ett hårt skott från Johan Larsson. 2–0 gjorde David Elm på nick efter inlägg från Hult. Sedan var det inte så spännande längre.
Och ändå – Gefles förmåga att plocka fram farliga lägen ur kontringsattacker kunde ha gett matchen ett annat ansikte. I tionde minuten hade Mikael Dahlberg ett läge där han vinklade bollen i nätgaveln. Det var lagets första egentliga attack och nära, nära.
Men mest var det allmän skottlossning runt Mattias Hugosson i Geflemålet, som fick gott om tillfällen att visa vilken bra målvakt han är. Möjligen med undantag för skottet som gav retur till Oscar Hiljemark, som sköt in 3–0. Då var bollen hal.
För GIF var förlusten den första efter sex matcher med poäng i varje match. Nu blir det EM-kvaluppehåll. I nästa match, måndag den 17 oktober möter GIF Helsingborg hemma. Ett Helsingborg som i går spelade 1-1 hemma mot IFK Norrköping.

Mer läsning

Annons