Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Veckans Norrlandselva: "Om resten hållit samma klass hade det blivit seger med 6–2"

/
  • Omoh, Sigurjónsson och Williams. Tre elftedelar av den femte Norrlandselvan som domineras av spelare från tabellfyran GIF Sundsvall.

Varje vecka utser Mittmedias sportredaktion Veckans Norrlandselva – de ­bästa spelarna just nu från Gefle IF, GIF Sundsvall och Östersunds FK. Elvan baseras på insatserna den senaste veckan och det är Sundsvallsspelare som dominerar när vi presenterar den femte elvan. Den här gången enligt sifferkombinationen 3–5–2.
Siffran inom parentes anger hur många gånger spelaren tagits ut i Veckans lag.

Annons

Målvakt

Tommy Naurin, GIF Sundsvall (4)

Riktigt, riktigt bra på nytt. Sundsvallskaptenen var möjligtvis lite felplacerad vid Hammarbys ledningsmål, men svarade i övrigt för en helgjuten insats. Leder allsvenskans målvaktsliga och den här veckan var konkurrensen från Gefle och Östersund klart begränsad; Hedvall och Blackman släppte in nio bollar tillsammans.

Försvar

Eric Larsson, GIF Sundsvall (4)

GIF Sundsvalls högerback är en sensation den här våren. Rapp och rörlig och med fulltankat självförtroende. Självklar högerback i Sundsvall och nästan lika självklar i Norrlandselvan.

Marcus Danielson, GIF Sundsvall (5)

Den ende spelare som varit med i samtliga Norrlandselvor och det är med besked Danielson dominerat den här våren. Felfri i match efter match. Lugnet själv, men ändå resolut när det krävs. En klippa.

Noah Sonko Sundberg, GIF Sundsvall (1)

AIK-lånet trivs i Sundsvall och har visat kvaliteter. Trivdes lite extra mycket när han fick vara med och sätta käppar i hjulen för Hammarby på Tele2. Spelar moget och klokt, trots sin unga ålder.

Mittfält

Michael Omoh, Östersunds FK (1)

Ville och vågade utmana Djurgårdsbackarna. Har spetskvaliteter som räcker i Allsvenskan, nu fick han visa det på planen också. Skulle behöva en riktig lekkamrat att kunna sikta på inne i boxen också.

Douglas Bergqvist, Östersunds FK (1)

Fick ett svårt uppdrag att ta Fouad Bachirous plats. Svarade med att ta kampen och spela helt respektlöst mot Djurgårdens offensiva herrar Sam Johnson och Mathias Ranégie. Går absolut inte att lasta för tre insläppta.

Lars Gerson, GIF Sundsvall (4)

Pålitlig och påpasslig. Ser snäll ut, men smäller på när motståndarna minst anar det. En nyttig nyckelspelare i Sundsvall. En stjärna i Norrlandselvan.

Rúnar Sigurjónsson, GIF Sundsvall (4)

Trivs alltid mot Hammarby och på Tele2 i söndags var han bäst på planen. Inte bara för den mullrande vänsterdojjan han sköt in kvitteringsbollen med – utan för spelet, blicken, inställningen, energin ...

Stefan Silva, GIF Sundsvall (3)

Magisk med bollen och i den första halvleken mot Hammarby var det Silva som visade klassisk Bajenklass. Har ett tekniskt register som få spelare i Allsvenskan.

Anfall

Dioh Williams, Gefle IF (1)

Avslutade som en internationell superstar två gånger om mot IFK Göteborg. Om resten av spelarna hållit samma klass hade det blivit seger med 6–2 i stället för de omvända siffrorna.

Pa Dibba, GIF Sundsvall (2)

Det finns frågetecken kring Dibba. Men med jämna mellanrum rätar han ut alla tvivel. Otroligt nyttig som löpare när GIF spelar på bortaplan. River sår i de flesta motståndarförsvar, inklusive Hammarbys.

Mer läsning

Annons