Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem tar över efter Oremo i Gefle IF?

Gefle IF är på jakt efter Johan Oremos ersättare. Men i väntan på denne kan en av forwardsplatserna vara vikt åt – Amadou Jawo. – Jag började min karriär som anfallare och känner mig bekväm i den rollen, säger mittfältaren som dock skadade foten på lördagens träning.

Annons

Men det ska inte handla om någon allvarligare skada. Men när GIF tränade under gårdagen körde Jawo istället rehab.

– Men det är bara en stukning. Jag tränar på tisdag, säger Jawo som hoppade upp i samband med en närkamp, men insåg att han skulle ha landat med dobbarna på en lagkamrat om han inte vred undan foten.

Att Jawo finns med i snacket som en tänkbar anfallare under tiden klubben jagar Johan Oremos ersättare känner han som positivt.

– Kul. Jag började min karriär som anfallare och känner mig bekväm i den rollen. Men det är klart att vissa situationer känns ringrostiga, säger Jawo.

 

• Som vilka?

 

– Till exempel att möta och ta emot bollen. Men löpningarna och så, skulle jag fixa utan problem. Jag spelar där Pelle säger att jag ska spela.

Det är alltså inte helt givet att det är Jonas Lantto som tar Oremos anfallsplats – som många spekulerat i.

– Nää, vi har både Lantto och Westlin, som trots allt gjorde sex mål i allsvenskan förra året. Och så Jawo som även han kan spela anfallare. Synd att han blev skadad nu och inte kunnat träna, säger Pelle Olsson.

 

• Nu med några dagars distans, hur känns det efter Oremos flytt?

 

– Vi fokuserar på de spelare vi har i truppen och känner att det är viktigast. Jag hade gärna behållit Johan, men just nu spelar han inte hos oss och då finns det ingen anledning att tänka på det, säger Olsson och fortsätter:

– Nu gäller det att laget presterar. En enskild spelare kan inte skjuta upp oss i tabellen. I fjol tappade vi ju Makondele, men gjorde ändå fler mål efter det.

 

• Hur går arbetet med att hitta en ny anfallare?

 

– Vi håller på att jobba med den frågan.

 

• Handlar det om en spelare som håller hög allsvensk klass?

 

– Vi tittar på en offensiv spelare, både utomlands och inom Sverige. Vi får se när allt är klart.

På onsdag spelar Gefle IF nästa match i allsvenskan. Topplaget Elfsborg väntar i Borås och som om det inte vore nog med skador, förutom Jawo är ju försvarsspelarna Daniel Theorin och Jonathan Hellström bägge ljumskskadade, så är GIF:s spelmotor Mathias Woxlin avstängd efter tre gula kort. Däremot är Yussif Chibsah tillbaka efter sin avstängning.

Mer läsning

Annons