Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wikström har bara goda minnen från GIF-tiden

Spelare kommer och går i Gefle. Vissa gör succé, andra gör inget större väsen av sig. Men var håller de egentligen till nu för tiden? Sporten har svaret.

Annons

En av de som lämnat Gefle är Petter Österberg. Mittfältaren hade en lyckad säsong i GIF 2007 och var ofta med i Pelle Olssons startelva. Trots det så blev han förvånande utan förnyat kontrakt när säsongen var slut.

– Nä, det var ju inte så roligt. Det kom ganska oväntat eftersom jag hade spelat mycket och jag var också relativt nöjd med min säsong. Visst hade man ju tankar på en förlängning, men jag hade också en känsla att det skulle kunna bli så att det inte blev nån fortsättning så helt oförberedd var jag inte.

Petter Österberg håller nu till i sin nygamla klubb Sirius från Uppsala. Det var därifrån han hämtades när han gick till Gefle.

– Sirius hörde av sig rätt så tidigt, men det fanns också andra klubbar som var intresserade. Men beslutet som jag tog är jag nöjd med nu och det är ju bra eftersom jag pluggar i Uppsala, säger Petter som har regelbunden kontakt med Gefles Johan Claesson och ett par andra spelare som han lärde känna under sin tid i GIF.

– Jag har inte hunnit sett Gefle nånting i år, men jag har ju koll på hur det går.

Han har varit ordinarie i Sirius den här säsongen och spelat 23 av 26 matcher.

Men hur ser han på framtiden?

– Man har ju alltid ambition att spela så högt upp i seriespelet som möjligt, men jag har kontrakt med Sirius och det är där fokus ligger.

En som till skillnad mot Österberg valde att lämna Gefle frivilligt var backen Magnus Wikström.

– Det var den sociala biten som avgjorde. Jag hade aldrig spelat i Örebro SK trots att jag är Örebroare och samtidigt får man ju en extra kick av att byta klubb. Men jag har bara goda minnen från tiden i GIF.

Wikström bildade ett fruktat mittbackspar tillsammans med Thomas Hedlund och var en av de största anledningarna till att Gefles försvar oftast var som en ogenomtränglig mur. Men suget att spela i sin hemstads största klubb blev avgörande.

– Man kan ju inte komma ifrån att Gefle ligger i bakvattnet av Brynäs medan ÖSK är den största klubben i Örebro med omnejd. Vi har också haft ett väldigt bra publiksnitt i år och det är nog nåt som jag aldrig skulle kunna ha upplevt på Strömvallen.

För att riktigt visa vilken klubb han spelar i så höll han på att sänka Gefle ett par gånger om i deras senaste möte.

– Ja, man kan väl säga att jag gick av planen som en halv förlorare. Jag tror det var ”Sulan” (Daniel Westlin) som räddade på mållinjen. Eller det är i alla fall vad han ville ha det till när han pratade med mig efter matchen, skrattar Magnus.

Om han skulle ha sänkt GIF så hade han blivit glad men ändå...

– Det hade ju varit delade känslor, men man har ju alltid hjärtat i klubben man spelar i. Jag hoppas det går bra för Gefle, bara det inte gör det på våran bekostnad.

Mer läsning

Annons