Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

York Rafael nätade direkt för Gefle IF

Gefles lån från Sandviken, 17-årige York Rafael, visade direkt att han kan bli en tillgång i jakten på allsvenska poäng.
Rafael gjorde sitt första mål i GIF-tröjan efter en halvtimme i U21-matchen mot Sundsvall.

Annons

York Rafael och Emil Wiklund gjorde var sitt mål mot GIF Sundsvall.

Gefle IF:s besegrade GIF Sundsvall i U21-Allsvenskan Norra med 2–1. Segern satt långt inne i en match som gästerna styrde långa stunder. Segermålet kom i den 88:e minuten från Emil Wiklunds fot.–Det var bara att sätta dit den när chansen kom, sade Emil direkt efter matchen.

Wiklund ersatte Jacob Hjelte med drygt tio minuter kvar och lyckades trots den korta speltiden bli den som avgjorde när matchen såg ut att glida över alltmer till Sundsvalls fördel. Matchens lirare var ändå York Rafael. Nyförvärvet var mycket bra och förutom ett riktigt vackert mål som gav 1-0 efter halvtimmens spel visade han prov på härliga kvalitéer.

– Jag är nöjd och hade inga problem med att spela 90 minuter, sade han. Men, det är en viss skillnad på spelet här och det i Sandviken. Där hade vi spelet mycket mer men här måste man jaga bollen och dessutom går det snabbare.

Det var nära att York i den andra halvleken även lyckades skruva in ytterligare ett mål.

– Jag trodde ett tag att den skulle gå in, men tyvärr. Hur som helst tycker jag att jag skötte mig bra och är redo för spel i a-laget. Det är därför jag är här, säger han lite kaxigt.

Gefle gjorde en bra match även om GIF Sundsvall såg ut att ta med sig minst en poäng efter en sen kvittering. Trycket mot Emil Hedvall i Gefles mål var tungt, framför allt under slutminuterna. Men, i ett av få anfall från Gefles sida,, under den sista kvarten, kunde Emil Wiklund vaket avgöra från nära målet.

Plusbetyg till York Rafael, Simen Rafn, Jacob Ericsson och Albin Lohikangas.

Gefle IF–GIF Sundsvall 2–1 (1–0)Målskyttar Gefle: 1–0 (10) York Rafael, 2–1 (88) Emil WiklundHörnor: 0–7Domare: Mattias Flink (bra)

Mer läsning

Annons