Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arm i arm – men snart lade Piteå krokben...

Att protestera mot domslut brukar inte löna sig. För IFK Gävles anfallare Sara Wiman innebar det andra gula kortet i hemmamötet med Piteå på söndagen – och en ännu brantare uppförsbacke för hemmalaget. – Utvisningen var matchavgörande, konstaterade tränaren Jocke Carlsson efter 0–4 i höststarten.

Annons

Det var åtta minuter in i andra halvlek vid ställningen 1–0 till bortalaget som IFK:s bästa målskytt den här säsongen fick syna det röda kortet.

– Vi har inte råd att spela med en man kort, sa Jocke Carlsson.

Piteå satte genast press på hemmalaget och bara sex minuter efter utvisningen var 2–0 ett faktum. Redan där kändes matchen avgjord även om IFK-tränaren hade hopp fram till gästerna gjorde 3–0 i 83:e.

Regnet hade i sista stund sett till att matchen flyttats från Brynäsvallen till konstgräset på Nynäs.

Fram till utvisningen var det en jämn, tuff och kampfylld tillställning som ett trettiotal tappra åskådare med paraplyer i händerna fick bevittna.

– Mycket kämpa, inte så välspelat, konstaterade Carlsson som var nöjd med lagets inställning.

– Vi visar bra kämparglöd.

Sämre ställt var det med målchanser.

– I och för sig men Piteå har inte så mycket heller i första. Jag tror det var 2-2 i avslut i första halvlek.

Dessvärre resulterade ett av Piteås skott i 1–0 bakom Elin Grudén i hemmamålet - en välplacerad frispark efter 19 minuter.

Och efter utvisningen orkade inte IFK skapa något framåt. I stället tog bortalaget över mer och mer och pressade tillbaka hemmalaget. Det blev 2–0, 3–0 och 4–0 och var bud på mer innan eftermiddagen var över. En eftermiddag som inte blev den början på höstsäsongen som IFK drömt om.

– Nej, det var absolut inte den start vi hade önskat oss men det enda som gäller är att jobba vidare. Första timmen är det många som är bra. Vi spelar ett bra försvarsspel och ligger rätt i positionerna. Att vi sedan inte orkar mobilisera kraft i slutet är inte så konstigt, menade IFK-tränaren.

Annons