Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arvid tog hem första tipset

Tio rätt räckte för att kora den första tipsvinnaren.

Arvid Sjöström, till vardags spelande tränare i division 5-laget Södra BK, blev förste man till höstens finalomgång.

Annons

Tio rätt är imponerande på en enkelrad, och Arvid Sjöström var ensam om den bedriften bland alla inlämnade tips första veckan.

– Och då var det skrällar jag missade också, som att Hugedamerna torskade och att Brynäs lyckades vinna borta, det trodde jag inte.

Men match nummer 13 prickade han givetvis in, Södras 4–0-seger mot Storvik.

– Det var den enda som var stupsäker, säger han.

Arvid Sjöström har tidigare spelat fotboll i moderklubben Lingbo och i Ockelbo, innan han började i Södra för sex år sedan, där han nu också är tränare. Dessutom ser han en hel del damfotboll eftersom frun Anna Sima spelar i NorrHam.

Södra BK toppar för övrigt division 5 efter två omgångar och tränare Sjöström hoppas att man är kvar där även när serien är slutspelad.

– Det är absolut målsättningen i alla fall. Vi har varit så nära i flera år att det känns som det är dags nu. Samtidigt måste man vara ödmjuk, det är svårt att vinna en serie, man behöver lite tur och det finns flera lag som är lika bra som oss, som Hagaström, Ockelbo och IK Sätra. Det blir hårt.

I och med seger i premiäromgången är Arvid Sjöström den förste som kvalificerar sig till höstens finalomgång, där fjorton tippare gör upp om äran och finalpriset.

För att hjälpa sina medmänniskor hjälper han även till med att tippa veckans kupong. Det går snabbt när han plitar ner sina tecken och det är först på de två sista matcherna, Ockelbo–Överhärde i femman och Sandvikens IF–Norrtälje, han börjar tveka.

– Ockelbo är duktiga, Överhärde vet man aldrig var man har, det kan variera mycket från match till match. SIF har nåt bra på gång, men jag vet inte ett smack om Norrtälje. Men jag känner bröderna Svanberg och jag tror att David knoppar in två baljor i den matchen.

Mer läsning

Annons