Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Asklöf får lämna Brynäs till kvalet

För några veckor sedan gjorde Brynäs tränare Conny Asklöf klart med Strömsberg som ny klubbadress.
Nu får han inte leda Brynäs i kvalet för att hänga kvar i division 3.

Annons

Efter en eländig säsong som kantats av mängder med skador tvingas Brynäs IF kvala för att hänga kvar i herrtrean.

Redan på lördag börjar kvalspelet hemma mot Skutskär. Då kommer Brynäslaget inte att ledas av tränaren Conny Asklöf.

– Nej, det stämmer. Jag fick beskedet efter träningen i tisdags.

• Hur känns det?

– Det är väl aldrig kul att tvingas sluta på det här viset. Men känner spelartruppen att de vill ha en ny röst de sista matcherna så är det så.

Att Conny Asklöf redan har gjort klart med norduppländska Strömsberg i division 2 till nästa säsong tror han inte är den enda orsaken till att han nu tvingas att sluta i förtid.

– Nej, det har spelarna och klubben vetat om i flera veckor så hade det varit så kanske jag hade fått sluta redan då, säger Asklöf.

I de tre kvalmatcherna under oktober kommer Brynäslaget i stället att ledas av en trio spelarveteraner som medverkat mer eller mindre under säsongen.

Anders ”Dojan” Nilsson, Evren Yilmaz och Goran Jovanovic är de som ska försöka rädda klubben kvar. Sporten pratade med Yilmaz i går och han förklarar beslutet att gå skilda vägar med Conny Asklöf så här:

– Vi har haft en nedåtgående trend under hela hösten som slutar i att vi måste kvala och vi kände att det behövs en ny röst i laget för att klara av det här.

• Hur ser det ut inför kvalet i spelartruppen?

– Vi har fortsatt många skador särskilt på målvaktssidan där tre stycken har gått sönder. Nu får vi kalla in David Lagerström som spelat med oss tidigare.

Mer läsning

Annons