Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bara en poäng för IFK Norrköping

Djurgården–IFK Norrköping var hängmatchen som spelades i skymundan.
Och som inte kommer att gå till historien.
Det blev i alla fall två mål, ett åt vardera laget.

Annons

För Djurgården återstår att försöka bli bäst i stan i årets allsvenska.
IFK Norrköping krigar för överlevnad i högsta serien.
Frågan är om något av lagen kommer att kunna åstadkomma detta.
Förutom att båda lagen fick nöja sig med varsin poäng så förmådde de inte bjuda på någon fotboll värd namnet. Djurgården hade trots allt en seger mot Ljungskile med sig. Och Norrköping hade med kniven mot strupen tagit fyra poäng på sina två senaste matcher före Stockholmsresan.
– När man ligger som vi gör i tabellen så får man inrikta sig på att spela bra positionsspel och få med sig så många poäng som möjligt, sade Norrköpingstränaren Mats Jingblad.
Bollinnehavet överlät gästerna som väntat till Djurgården. Men målchanserna var sällsynt få. Quirino borde ha spräckt nollan då han kom helt fri i 35:e minuten, men han undvek en direktlobb och Norrköpings målvakt Nuredin Bakiu hann avvärja.
– Vi hade hoppats att bollövertaget skulle bli en investering för andra halvlek. Men vi var alldeles för ofokuserade i passningsspelet, det kostade oss segern, sade Djurgårdens tränare Siggi Jonsson.
Andra halvlek inleddes med att Norrköpings mittback lårskadades och tvingades utgå. Minuten efteråt var det mittbackskollegan Richard Spong som utmärkte sig på ett helt annat sätt. Han mötte förre djurgårdaren Felix Magros hörna perfekt med pannan och Djurgårdsmålvakten Pa Dembo Touray hann bara få fingrarna på bollen innan den seglade i mål.
En chock för de 5 332 på läktarna – årets i särklass sämsta publik för Djurgården. Risken är att det blir ännu färre nästa gång. Om inte inhopparen Enricos kvittering på nick efter Patrik Haginges inspel i 75:e minuten ger fortsatt hopp om en hyfsad allsvensk avslutning.
Förutom målet hade Djurgården en riktigt vass chans i andra halvlek. Johan Oremo rundade Bakiu, men backen Anders Whass hann precis fram och parerade.
Och det kunde ha blivit seger för gästerna. Inhopparen Thomas Magnusson var nära att få tån på ett inlägg på tilläggstid.
– Jag är nöjd med poängen och jättenöjd med prestationen, sade Mats Jingblad.
– Och jag hoppas Djurgården vinner nästa match.
Då möter Djurgården ännu ett bottenlag, Gif Sundsvall. Med sex omgångar kvar har Norrköping krympt avståndet till Giffarna till bara två poäng. Men upp till Gefle närmast ovanför nedflyttningsstrecket är ytterligare två.

Mer läsning

Annons