Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Borta – då känner sig inte Sandviken hemma

Sandviken förlorade borta mot Västerås med 1–0 och har därför inte längre någon möjlighet att komma topp tre i tabellen.
Av elva bortamatcher har SIF bara vunnit två stycken.
– Det är ju inget att sticka under stol med att bortaspelet inte har fungerat fullt ut. Men ibland har det har varit dåliga planer och kommer man från konstgräs, så kan det vara svårt att ställa om, menar tränare Tony Andersson.

Annons

Västerås segermål kom redan efter tre minuter. Tyvärr så var det en liten målvaktstabbe av Tim Markström. I ett försök att greppa ett skott utifrån, så slant bollen ur nävarna och hamnade framför Servat Zarifnejad som enkelt kunde lägga i ledningsmålet, som blev matchens enda mål.

– Vi är inte alls med från början. Jag vet inte om grabbarna slappnade av för mycket efter förra matchen. Vi hade inte alls samma energi som vi haft på slutet, även om det blev bättre i andra halvlek. Men VIK vinner fullt rättvist, om man ser över hela 90 minuter och man har väl kanske lite mer att spela för i dag berättar Tony, som vidareutvecklar varför SIF inte har mäktat med att fajtas i den absoluta toppen i år:

– Personligen så tycker jag att dom två matcherna mot Rotebro, där vi är det bättre laget i 150 av 180 minuter och ändå kammar noll poäng, är en bidragande orsak till att vi inte hänger med i toppen. Men sen är det ju även så att vi kanske har varit lite för svaga på bortaplan.

Nu avslutas serien nästa lördag med hemmamatch mot seriesegrarna IK Frej och Sandvikens mål är nu att försöka hålla den fjärde plats man just nu har. Och på hemmaplan är man ju ett helt annat lag. Sju vinster på tio matcher.

– Vi får se till att fixa fjärde platsen. Det är två bra lag som möts nästa lördag och det kan bli en trevlig avslutning på säsongen, lovar Tony.

Västerås IK–SIF1–0 (1–0)

Målet: 1–0 (3) Serwat Zarifnejad.

Domare: Ola Svensson, Karlstad

Publik: 85

Så spelade SIF: Tim Markström – Eldar Abdulic (Sereya Mobaraki, 27), David Svanberg, Alexander Svanberg, Andreas Sipuri – Tobias Wanke (Christoffer Simenssen, 70), Daniel Killgren, Henrik Juhlin, Filip Johannesson, Khochin Ali, Shiri Dadgar.

Mer läsning

Annons