Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs föll igen på Måsberget

På onsdagskvällen kunde Hille bortabesegra Brynäs i Gävlederbyt med 1–0. Hemmalaget kunde inte heller den här matchen, trots bra lägen, spela till sig en poäng.

Annons

– Vi var inte alls med första 30, det är otroligt att vi åker hem med tre poäng när första halvlek ser ut som den gör, säger Hilletränaren Björn Engelaar.

Brynäs har nu förlorat samtliga sina fyra hemmamatcher, samtidigt som man tagit tre segrar på bortaplan. Märkligt.

Under onsdagen väntade derby mot Hille, en match som Hille lyckades spela hem med 1–0.

Det var dock Brynäs som började piggast och hade redan efter 20 minuters spel flera kvalificerade målchanser. Bland annat ett friläge i den andra minuten som Mattias Andersson i Hillemålet lyckades rädda med nöd och näppe.

Annars var det dåliga avslut som ställde till det för Brynäs i första halvlek. Andra halvlek var inte speciellt välspelad men det var ändå nu 1–0 skulle komma.

Emil Ring fick skjuta från straffområdeslinjen och placerade bollen snyggt i krysset, framspelad av Anders Sundberg. Resultatet stod sig resten av matchen utan att ledningen var riktigt hotad. En bra avslutning tyckte Hilletränaren Engelaar.

– Jag tycker att det är skönt att vi kan försvara vår ledning så pass bra, det är något vi kan ta med oss.

– Vi gör en bra match som vanligt, vi har egentligen bara oss själva att skylla, vi måste sätta lägena, summerade Brynästränaren Alexander Bäcklin.pontus weinemo

BRYNÄS–HILLE 0–1 (0–0)

Målet: 0–1 (62) Emil Ring.

Domare: Marcus Jeppsson, Gävle.

Matchens tre stjärnor

3: Mattias Andersson, mv, Hille

2: Gustav Larsson, mf, Brynäs

1: Anders Sundberg, mf, Hille

PONTUS WEINEMO

Mer läsning

Annons