Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs hade allt – men förlorade

Brynäs hade tre poängen som i en liten ask i bortamötet mot Trönö.
Men på en minut ändrades det och man tappade allt. Matchen slutade 2–1 till hälsingarna och Brynäs måste nu börja plocka poäng för att hålla sig borta från bottenstriden.

Annons

Brynäs hade hämtat sig från DM-smällen mot Sandviken i veckan, förlust med 0–9 och förde matchen mot Trönö från början. Hemmalaget backade hem och gav således Brynäs spelövertaget. Man skapade några farliga chanser i första halvlek men lyckades inte spräcka nollan.

– Vi för matchen hela tiden och i andra halvlek får vi utdelning när ”Dojan” gör 1–0. Då kändes det väldigt lugnt och stabilt, säger Conny Asklöf, som i den här matchen alltså blev ensam tränare på sidan då man använde sig av den assisterande tränaren, Anders ”Dojan” Nilsson på plan.

– Vi hade tre avstängningar, fyra långtidsskadade och så fick vi en magsjuka under natten så därför spelade Anders, berättar Conny.

Det som såg så stabilt ut förändrades i slutet av matchen. I den 81:a minuten så kvitterade hemmalaget och nästan direkt efter att Brynäs hade gjort avspark efter det målet, kom så kalldusch nummer två.

– Vi slarvar tyvärr vid båda målen och det känns snopet att det skulle sluta så här. Men gör man inte mål på det chanser man skapar, så går det oftast så här, säger Conny.

Brynäs hade en chans till kvittering alldeles i slutet men precis som övriga lägen, så missades även detta. I tabellen så ser det väl ganska så lugnt ut när det gäller nedflyttning och kval men Conny känner ändå att man måste ta någon seger till, för att vara säker. Och tittar man i spelprogrammet med sex omgångar kvar, har Brynäs kvar att möta fyra lag som slåss därnere kring strecken.

– Det är många viktiga matcher kvar. Men vi ska klara av detta och det skulle kännas skönt att kunna spela avslappnat på slutet, i stället för med kniven mot strupen, säger Conny.

Mer läsning

Annons