Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs kryssar vidare

Brynäs får gå till sommarvila utan att ha vunnit en enda match så här långt. I går blev det oavgjort för sjätte gången i år efter 1–1 borta mot Heby. – Men det här var en bra poäng, sa tränaren Dennis Berglund.

Annons

Brynäs satsade på en extremt defensiv taktik för att hitta tillbaka till grunderna efter den håglösa insatsen mot Sandviken senast – och det gav resultat.

– Jag var hemskt besviken efter SIF-matchen, men i dag följde vi vår matchplan perfekt och spelade med ett väldigt lågt försvarsspel och satsade på snabba omställningar, sa Brynäs tränare Dennis Berglund.

Forwards låg vid mittlinjen och mittfältet mitt på planhalvan och backlinjen nere vid eget straffområde – och även om det var Heby som skapade de flesta chanserna så lyckades Brynäs ta ledningen efter just det – en snabb omställning.

– Ett fantastiskt mål. Nästan lite ryskt över det, myste Dennis Berglund.

Tre snabba passningar skar igenom hemmaförsvaret och Omar Guidji avslutade kliniskt i krysset.

Men trots 1–0 redan efter 24 minuter så fick Brynäs inrikta sig på att försvara sig resten av matchen. Förutom vid ett tillfälle då Wallace Da Silva var igenom med en kvart kvar.

– Planen var gropig och bollen studsade upp precis när han skulle skjuta så det blev en träff på benskyddet. Synd, hade han satt den tror jag vi vunnit.

Men istället för 2–0 fick Berglund se sitt Brynäs tvingas släppa in 1–1 med en dryg kvart kvar. Men det var bara att acceptera.

– Ja, de hade säkert tre fyra riktigt bra chanser plus några halvchanser så vi är nöjda ändå.

Nu är Brynäs ledigt över helgen, men tränar måndag-onsdag i nästa vecka innan det blir drygt två veckors semester. Under ledigheten ska laget försöka värva nytt. Till exempel är Kristoffer Fransmo, som ju lämnat SIF nära en övergång.

– Han tränar med oss och vi ska försöka lösa det nästa vecka, säger Dennis Berglund.

Mer läsning

Annons