Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs sist i tvåan efter ny förlust

Brynäs förlorade mot Frej med 5–2 och kvällen blev inte bättre av att Heby lyckades knipa en poäng. Det gör att Brynäs med två omgångar kvar har fyra poäng upp till kvalstrecket. – Det känns inte så bra just nu, sa tränaren Dennis Berglund.

Annons

Det började på värsta möjliga sätt för Brynäs. Efter 20 minuter blev Brynäs en spelare mindre.

– Alla i norra delen av Stockholm såg att det skulle vara inspark, men domaren lyckades hitta en utvisning på Ola Jonsson. Ett rent horribelt domslut och det förstörde matchen för oss, sa Dennis Berglund.

Ja, 1–0 kom på den efterföljande straffen och efter det hade inte Brynäs mycket att sätta emot Frej. En kvittering kom dock från Wallace Da Silva, men sen fick Frej riktig fart under skorna.

– Alla kämpar bra, men vi räcker inte till med tio man. Frej är duktiga, sa Berglund.

Bartosz Grzelak gjorde 2–1 i den 31:a minuten och ytterligare två hemmamål skulle göras innan halvtid. I den andra halvleken ryckte Brynäs upp sig och spelade 1–1, men det räckte inte mot det stora försprång som Frej hade från den första halvleken.

Förlusten betyder att Brynäs nu behöver närmast ett mirakel för att hålla sig kvar i tvåan. Genom att Heby fick med sig en pinne via 2–2 mot Vallentuna så är nu avståndet fyra poäng upp till kvalplatsen. Och som om det inte vore nog med det så lyckades Hudiksvall sensationellt vinna över Sollentuna på bortaplan med hela 4–0 och det betyder att Brynäs nu ligger sist.

Nu krävs det alltså att Brynäs antingen vinner sina två sista matcher mot Söderhamn och Västerås eller spelar en av dem oavgjord samtidigt som Heby förlorar sina båda matcher och att Hudiksvall minst spelar oavgjort i en av de återstående matcherna.

 

Mer läsning

Annons