Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Da Silva matchhjälte mot Järbo

Derbyt i trean på Måsberget mellan Brynäs och Järbo bjöd på många mål, strålande väder och nervösa slutminuter där Brynäs till slut stod som segrare med 3–2 (1–0) efter två mål från skyttekungen Wallace Da Silva, som därmed är klubbens främste målgörare genom tiderna.
– Det känns väldigt bra! säger matchhjälten.

Annons

Wallace Da Silvas två mål i inledningen av andra halvlek fram till 3–0 för Brynäs såg ut att bärga för en klar seger för hemmalaget mot gästande Järbo.

Men som så många gånger förr bjöd Brynäs tillbaka motståndarna i matchen. Men efter ett par riktigt nervösa slutminuter kunde dock de svartvita stå som segrare med 3–2.

I första halvlek fixade Pelle Carlsson rättvist 1–0 till Brynäs genom en läcker frispark. Och i inledningen av andra blixtrade duon Anders Nilsson och Wallace Da Silva till rejält efter att dittills varit osynliga.

I den 47:e minuten befann sig Da Silva fri mot mål och lade snyggt in 2–0 efter en mycket fin pass från Nilsson.

Minuten senare höll sig Wallace påpassligt framme igen och stötte in trean på ”Dojjans” inlägg.

Järbo fixade dock lite spänning genom Emil Wigrens reducering i 56:e minuten.

Och när Petter Larsson helt omarkerad satte 3–2 i 84:e väntade det spännande slutminuter och Järbo en riktigt bra kvitteringschans två minuter in på tilläggstiden där Mattias Andersson stod för en bra räddning. 3–2 höll i sig och höstsäsongens första seger för Brynäs.

– Det blev onödigt spännande i slutet men det känns riktigt skönt att vi höll undan, säger Brynäs tränare Dennis Berglund.

Järbotränaren Joakim Jonsson menade att ett oavgjort resultat hade talat mest för matchbilden:

– Trots förlusten är jag ganska nöjd med spelet och vi har några otursminuter där i början av andra där inte koncentrationen var på topp.

Brynäs och hela seriens skytteligaledare Wallace Da Silva gjorde alltså idag sitt tolfte och trettonde mål för säsongen.

Det betyder att han nu producerat över hälften av Brynäs mål i år och dessutom att han numer är klubbens främste målskytt genom tiderna.

– Det känns väldigt bra! Det första målet var de snyggare och jag får en riktigt fin pass från ”Dojjan”, säger målkungen.

Mer läsning

Annons