Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dadgar hoppade in och avgjorde matchen

Skutskär var bara några minuter från en förlängning. Då klev inhopparen Shiri Dadgar fram och räddade Sandvikens IF kvar i DM.
– Det här var med nöd och näppe, säger Dadgar efter 1–0-segern.

Annons

Division 4 mot division 2 visade sig bli en knallhård uppgörelse. Ett respektlöst Skutskär förtjänade att få till en förlängning i DM-kvartsfinalen mot Sandvikens IF.

Hemmalaget svarade för en imponerande första halvlek och med lite bättre skärpa hade det också blivit ett ledningsmål.

– Det var bara tillfälligheter som gjorde att vi inte lyckades få in någon boll, konstaterar Skutskärs tränare Jörgen Öbrink.

Med Shiri Dadgars och Filip Johannessons inhopp i den andra halvleken, fick Sandvikens IF betydligt mer fart framåt. Och tack vare en forcering i slutskedet av matchen blev det också ett avgörande.

I den 86:e minuten avslutade Shiri Dadgar ett snabbt anfall på bästa sätt, genom att pricka in bollen högt i målet.

– Jag tog en chansning och drog till med vänstern från nära håll. Det var skönt att vi kunde avgöra, säger Shiri Dadgar i ett moln av mygg efteråt.

– Mycket handlar om inställning till en sån här match, och det kan vara lite svårt att behålla koncentrationen hela tiden. Men jag tycker att vi hade matchen under kontroll, de skapade inte särskilt många målchanser. Samtidigt var det med nöd och näppe vi klarade av detta.

Jörgen Öbrink var riktigt nöjd med sitt lags insats.

– Vi hotade dom verkligen. Framför allt visade vi upp en otrolig noggrannhet i försvaret. Anfallsmässigt såg det riktigt bra ut i första halvlek, men i den andra fick vi lite för korta anfall.

– Det är synd att vi inte lyckades få till en förlängning, där hade vad som helst kunnat hända, sammanfattar Öbrink.

 

 

Annons