Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att se upp i toppen – här kommer Sjötull

Sjötull går som en raket i division 4-tabellen. Efter 5–1 mot Korsnäs på tisdagskvällen börjar laget så smått att blicka mot division 3. – Det är inte omöjligt, säger nyförvärvet Mohammed Moradi efter sina två första mål i Sjötull-tröjan.

Annons

Efter en trög start på säsongen har nykomlingen Sjötull verkligen fått upp ångan.

När Korsnäs gästade Träffen i går skrevs segersiffrorna till klara 5–1 efter en målexplosion efter paus.

– Vi har mycket boll och det är jobbigt att springa och jaga. Till slut orkar de inte längre, analyserade Sjötulltränaren Calle Gunhamre lagets femte raka seger.

Matchen lirare Mohammed Moradi, ständigt på språng på sin högerkant, var inne på samma linje.

– Vi tröttar ut dem, konstaterade han.

Moradi, som i fjol spelade i Gestrike-Hammarby, gjorde sin andra match i Sjötull och var med två mål och en assist en av planens främsta. Tränaren Calle Gunhamre var mycket nöjd med sitt nyförvärv.

– Han har tillfört vår offensiv ytterligare en dimension, konstaterade han.

5–1 låter övertygande men det var först i andra halvlek som det lossnade. I första stod bortalaget upp bra. Under första kvarten var till och med Korsnäs det piggare laget och skapade flera vassa lägen. Men Sjötull arbetade sig in i matchen och tog över mer och mer – och åtta minuter in i andra halvlek kom det förlösande ledningsmålet.

Att man ska passa sig för att dra på sig frisparkar i närheten av eget straffområde borde Sjötulls motståndare ha lärt sig vid det här laget. För det var inte första gången Carlos Santis klev fram och vackert skruvade bollen i mål.

Santis vackra ledningsmål blev startskottet på en målakavalkad. Moradi lyfte in 2–0 i friläge, inhopparen Thomas Westerinen gjorde 3–0 innan Moradi höll sig framme på nytt och petade in fyran. På 18 minuter gick hemmalaget från 0–0 till 5–0.

Efter 15 poäng på fem matcher börjar Sjötull blicka uppåt. Från sin femteplats har man nio poäng upp till serieledande Saik.

– Det är inte omöjligt men vi behöver få hjälp av andra resultat, säger Mohammed Moradi.

På fredag är det just Saik som står för motståndet.

– Den behöver vi vinna, konstaterar Calle Gunhamre.

026-15 93 80

Mer läsning

Annons