Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De många skadorna straffade sig...inte

(Uppdaterad version) Det var en seger som andades bragd. IK Huges lag lyckades mot alla odds vinna Tidningscupen efter ett finaldrama mot AIK som avgjordes först efter straffar.

– Det här var tjejerna värda, så som de kämpat, summerade tränaren Anders Markström.

Annons

En efter en tvingades spelarna i IK Huge kasta in handduken på grund av skador. Därför var det förstås en riktigt heroisk kämpainsats som låg bakom Huges seger i Tidningscupen.

– Vi fick gå in i finalen med bara åtta spelare. Klart att det slet hårt, sa tränaren Anders Markström som var mäkta stolt och väldigt imponerad av sitt lag.

Efter enkla 6–2 i semifinalen mot IK Sätra blev det betydligt tuffare i finalen. AIK:s juniorlag, som knappt slog ut Tierp i semifinalen (5–4-målet kom i sista sekunden), var favorit.

– Det här AIK-laget är riktigt bra. Dom har spelat flera sådana här five-a-side–turneringar med framgång, så att vi kunde vinna är väldigt bra gjort, menade Anders Markström i Huge.

En av spelarna som försvann var Edwina Smiding, men i stället kastades Sandra Göthe in i laget från läktaren – och hon fick en nyckelroll i finalmatchen.

Först kvitterade hon till 3–3 med ett par minuter kvar och efter den mållösa förlängningen satte även Sandra en av straffarna. Huge satte alla sina, medan AIK missade en straff.

Den som fick äran att avgöra till slut var Maria Vasiljeff som säkert satte sin boll i nät.

Men den kanske viktigaste och mest avgörande insatsen om man summerar hela finalen svarade Huges målvakt Mathilda Åström för. I den absolut sista sekunden under ordinarie tid räddade hon ett friläge och tog sitt lag till förlängningen.

– Den räddningen var enorm. Det var som att vi bara skulle vinna det här, skrattade en mycket glad och nöjd Anders Markström i Huge.

Mer läsning

Annons