Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Den förlusten sved för G/Hammarby

Gestrike/Hammarby ligger på nedflyttningsplats efter halva serien med endast en seger. Och strax ovanför ligger Delsbo, ett Delsbo som G/Hammarby gästade i går och föll med 3–2 i en mycket viktig match. – Men vi föll med flaggan i topp, sade G/Hammarbys andretränare Mats Mossberg.

Annons

Ja, visst var det så. G/Hammarby spelade långa stunder en bra fotboll, och Johan Reidemar fick chansen ensam med Delsbos målvakt redan i den första minuten, men missade.

– Vi får inga enkla mål och dessutom får vi alltid jaga då vi aldrig gör första målet, fortsatte ”Mossan”.

Delsbo kunde göra två mål inom loppet av lika många minuter i den första halvleken. G/Hammarby reducerade omgående till 1-2 genom Fredrik Luthbom som nickade in Daniel Svärms inlägg och G/H var tillbaka i matchen.

Fredrik Luthbom hade en volleykanon i inledningen av den andra halvleken som borde ha resulterat i en kvittering, men trots att G/H långa stunder tryckte tillbaka hemmalaget kom inte kvitteringen.

När Delsbo sedan tilldömdes en tveksam straff var det kört för G/Hammarby.

– Jag bara stod där och han sprang rakt in i mig, sade G/Hammarbys Fredrik Lund.

Visserligen kunde G/Hammarby reducera ännu en gång då Daniel Svärm var sist på bollen, och därefter satsade laget allt framåt för en kvittering som inte kom, även fast man skapade lägen.

Nu väntar ett derby mot Järbo hemma på lördag, och där måste det bli poäng och kanske, kanske kan G/Hammarby då göra det viktiga första målet i matchen.

G/Hammarby föll men Mossberg ville ge de flesta godkänt då laget krigade på bra. Niklas Eriksson var som vanligt bra mellan stolparna, men målen kunde han inte göra något åt.

Mer läsning

Annons