Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Derbyfest i afton

Det är derbydags i trean.
Dubbelt upp dessutom.
Segerlösa Järbo tar emot ett revanschsuget Brynäs medan Valbo får besök av topplaget Huge.

Annons

Det är rena derbyfesten i kväll i division 3 södra Norrland, både på Gullhedens IP och på Åbyvallen.

Sporten har tagit pulsen på tränarna i de fyra lagen som är inblandade.

• Järbo–Brynäs

– Även om vi bara har tagit en poäng så har vi absolut haft en bättre trend i de två senaste matcherna. Mot Dala-Järna fick vi en utvisning med 40 minuter kvar men gjorde en jättebra match ändå, mot Tunabro var det också en skaplig match, säger Järbotränaren Joakim Johnsson, som får tillbaka fyra spelare som inte var med senast.

– Alla är revanschsugna (förlust mot Korsnäs senast) och Järbo kommer att få spela väldigt bra för att slå oss. Vi har Martin Lundberg avstängd, så det blir en ändring i backlinjen. Eventuellt får Johan Törnqvist göra sin första match efter långtidsskada (mjälten) eller så flyttar vi ner en mittfältare, säger Brynästränaren Dennis Berglund.

• Valbo–Huge

– Der ser bra ut. Vi har inte tagit så många poäng som vi hade velat, ändå har det blivit bättre för varje match. Senast ledde vi mot Strand men förlorade. Vi hade en hörna och så avgjorde de på en omställning i sista minuten, lite orutinerat av oss, säger Valbotränaren Mats Axelsson, som tvingas avvara anfallaren Alexander Larsson (sjuk) men får tillbaka backen Andreas Sundin.

– Det brukar alltid vara tuffa matcher mot Valbo, jämnt och ovisst, säger Hugetränaren Henrik Isaksson, som får tillbaka backen Janne Olsson men fortfarande har Mikael Muhr på skadelistan.

De två gästrikederbyn som spelats hittills i trean är Huge–Järbo (2–0) och Järbo–Valbo (1–2).

Annons