Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det tar emot för IFK

IFK Gävles branta uppförsbacke i norrettan är intakt. Gårdagens 1–4-förlust mot Västerås BK 30 kändes extra sur i duggregnet. – De behövde inte anstränga sig för att göra mål, säger tränaren Jocke Carlson.

Annons

Det var stundtals en fröjd att se Västerås BK 30 spela fotboll. Laget kom till Brynäsvallen med ett gäng avgörande vapen i bagaget. Passningsspelet, snabbheten och effektiviteten var några faktorer som gjorde eftermiddagen blytung för IFK Gävle.

– Vi var inte tillräckligt distinkta i eget straffområde. De fick göra för enkla mål. Jag tycker synd om tjejerna, de kämpade och slet. Totalt sett är det en helt jämn match, men vi saknar nånting. När man hamnat i den här situationen blir man väldigt skör i sitt agerande, sammanfattade Jocke Carlson efteråt.

Visst har han en poäng där. IFK Gävle var inte så underlägset som siffrorna antyder. Målchanser saknades inte, men i de avgörande momenten – framåt som bakåt – var Västerås några klasser vassare. Det prekära tabelläget satte käppar i det psykologiska hjulet.

Efter Angelica Lundins kvittering i den 34:e minuten levde poänghoppet i allra högsta grad för IFK.

– Jag fick ett smörpass av Moa Lennartsson. Det var bara att sätta dit foten, konstaterade Angelica.

Tre minuter senare var IFK i underläge på nytt. En snabb omställning resulterade i 1–2.

– De har många snabba spelare och det var på djupet vi inte hängde med. Vi var steget efter, sa Angelica.

– Men vi hade bara oflyt i dag, fortsatte hon.

Det kanske var att ta i, men visst, IFK hade inte behövt be om ursäkt för en poäng. När Annica Bohm satte 4–1 på straff var matchen avgjord.

IFK Gävle är nästjumbo i Norrettan och har nio poäng upp till Tyresö FF ovanför strecket. Det finns fortfarande 27 poäng kvar att spela om.

Efter en tung suck kunde Jocke Carlson konstatera:

– Vi befinner oss i en j-ligt motig uppförsbacke.

• Är det kört?

 

– Absolut inte. Det blir svårare och svårare, ju färre matcher som återstår. Folk får väl döma ut oss bäst de vill, men vi tänker inte ge oss. Vi vet vad vi ska göra och det finns ingen som kan hjälpa oss. Så länge attityden är den rätta finns chansen.

I IFK:s läge krävs en del gambling, vilket för med sig en del risker.

– Så är det ju. Vi har släppt in fyra mål i våra tre senaste matcher. Det är en svår ekvation, att både gasa och bromsa. Vi måste få ordning på vårt försvarsspel, samtidigt som vi måste våga lite extra i anfallsspelet, resonerar Carlson.

Angelica Lundin tror fortfarande att det finns en chans till nytt kontrakt.

– Det här var säsongens tyngsta förlust hittills. Nu får vi deppa och sedan ta nya tag. Vi vet var vi ligger och vi vet vad som gäller, säger Angelica.

 

Mer läsning

Annons