Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömstart och häftigt avslut när Huge äntligen vann igen

Mål i första minuten och sedan ett avhörande tre minuter från slutet. IK Huge är ett vinnande lag igen. – En underbar seger och en grym känsla när Isabelle Haaranen fick avgöra på slutet, sa Huges tränare Johan Liljemark belåtet efter 2–1 mot Rimbo.

Annons

Det har varit många förluster på slutet för Huge och självförtroendet har dalat efter den fina starten i våras. Därför betyder de här tre poängen mer än bara närkontakt med mittenlagen i den oerhört jämna serien.

Hanna Lindqvist och resten av Huges tjejer fick äntligen vinna. Det blev 2–1 i den svåra bortamatchen mot Rimbo på nationaldagen.

– Klart att det betyder mycket för oss att få vinna en sån här svår bortamatch som Rimbo är. Vi förlorade här förra säsongen och vet att det är ett bra lag vi möter. Men tjejerna ska ha en stor eloge för den här laginsatsen och till slut blev det en rättvis seger, sa Liljemark.

Huge fick en drömstart med 1–0 redan efter 45 sekunder när Felicia Carlsten slog till. Ett ledningsmål som gav Hugetjejerna mod och styrka. Inte ens att Rimbo kvitterade efter en hörna och en tilltrasslad situation i andra halvlek fick ner humöret.

– Tjejerna öste på och vi skapade en hel del chanser även innan avgörandet föll, sa Hugetränaren.

Hanna Lindqvist och Isabelle Haaranen hade varsitt gyllene läge precis innan 2–1-målet föll i den 87:e minuten. Det blev tredje gången gillt när Haaranen till slut satte dit det efterlängtade segermålet.

– Helt underbart. Vi har längtat efter den här segern och jätteskönt att vi fick utdelning till slut på allt slit och jobb, sa Hugetränaren.

Rimbo–Huge 1–2 (0–1)

Målen, Huge: Felicia Carlsten, Isabelle Haaranen.

Domare: Sofie Borck Jeneheim, Stockholm.

Mer läsning

Annons