Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En tuff vecka för Huge

IK Huge har just nu en vecka med tuffa matcher. I svenska cupen mötte man i veckan elitettanlaget Bollstanäs SK, och i serien väntar tabelltvåan Gustafs GoIF på bortaplan på lördagen.

Annons

– Vi har en bra känsla, Gustafs är ett av seriens bästa lag så vi är ödmjuka inför uppgiften men vi ska visa våra kvaliteter och vi har goda chanser att ta poäng där, säger Huges tränare Johan Liljemark om seriematchen, som spelas klockan 14 på lördagen.

Trots att Huge lyckades hålla 1–1 länge i svenska cupen-matchen mot Bollstanäs i tisdags, ramlade bollarna in på slutet och matchen slutade 3–1.

– Det var en bra genomkörare och vi gjorde en bra match, även om det var ett bättre motstånd. Dem är ett bollskickligt lag, och vi kunde ändå stå pall bra och gjorde en bra prestation, sedan får man vara realistisk och se att det är ett bra lag, vi hade såklart hoppats på att kunna slå dem och gå vidare i cupen men vi gjorde allt vi kunde.

Hugetränaren säger sig ha bra koll på lördagens motståndare Gustafs, och menar att det kommer att krävas mycket av Huge för att lyckas ta poäng.

– Vi måste hålla koll på deras toppspelare, de har både en i skytteligatoppen och några riktigt spelskickliga som vi behöver få kontroll på, och det krävs gediget försvarsspel från vår sida, det är ett duktigt offensivt lag, säger Johan, som menar att Huge kommer att behöva prestera på topp mot dala-laget.

– Det krävs en maxprestation från vår sida, vi måste ta till vara på de chanser vi kommer att få, men de har press på sig och jag tror vi kan ge dem en bra match. Jag har en god känsla, säger Johan.

Mer läsning

Annons