Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera nya förstärker Tierps damlag

/

Tierp, som siktar på att göra en minst lika bra insats som förra säsongen i dam-ettan, har nu också skaffat sig flera skarpa nyförvärv.

Annons

Från USA kommer målsprutan Ashley Clark och offensiva mittfältaren Brittani Aanderrud. En ny målvakt i Lisa Fröjdfeldt, som förra säsongen spelade för Mohed. Från samma klubb kommer offensiva mittfältaren Malin Sjöberg, som förra säsongen också utsågs till bäste damlirare i Hälsingland. Malin bor i Ljusne.

– Jag är mycket nöjd med alla fyra nyförvärven och det ser mycket bra ut inför den kommande säsongen, säger Tierps sportchef Ola Melin.

Melin antyder också, att man jobbar för att ytterligare förstärka truppen och ambitionen är att ha 18 spelare i A-truppen innan seriestarten.

Ashley Clark, som förra säsongen lirade i en collegeliga i USA, öste in mål på motståndarlagen, är 23 år och förväntas bli en stor tillgång för Tierp i seriespelet.

Brittani Aanderrud är också 23 år och som offensiv mittfältare kan hon också komma att bidra till ett antal plusmål för Tierp. De båda USA-lirarna landar i Sverige i april månad. Nu kommer Brittani inte förrän den 20 april och missar den första seriematchen.

Målvakten Lisa Fröjdfeldt fanns alltså med i Tierps seriekollegor Mohed förra säsongen. Lisa är en målvakt med fina vitsord och stor räckvidd. Före sitt spel i Mohed lirade hon för Brynäs. Lisa bor ju också i Gävle.

När det gäller Malin Sjöberg 22, så har hon fina meriter och utsågs efter förra säsongen som bästa kvinnliga fotbollspelare i Häsingland. Malin som bor i Ljusne ser sig själv som en offensiv mittfältare. Malin är också det senaste nyförvärvet till Tierps damfotboll.

– Både Malin och Ashley är förutom att dom är offensiva och målfarliga också tongivande både på och utanför banan. Dom är också verkliga vinnarskallar. Jag förväntar mig mycket av duon. säger Melin.

– Nu har vi fina nyförvärv och vi jobbar alltså på att förstärka med några spelare till. Men vi är också den klubb som också satsar stort på våra egna lirare i vår trupp. Så hela 70 procent spelare är från de egna leden, säger Melin med stolthet i rösten.

Medelåldern på Tierps trupp ligger runt 20 år och här har man mycket att bygga vidare på.

Klubben har i nuläget flera offensiva spelare och en som Melin vill lyfta fram till den kommande säsongen är Hanna Sjöström, som han spår ska kliva fram rejält den kommande säsongen. Hanna är också en offensiv spelare.

Tierp har alltså en mycket intressant trupp till den här säsongen.

Kanske blir Malin Sjöberg det stora utropstecknet den här säsongen.

Malin startade sin karriär hemma i Ljusne, men har också lirat för Selånger, Bollstanäs, Sundsvall och förra säsongen alltså i Mohed. På meritlistan finns spel i Hälsinglands landskapslag. Malin har också varit med på landslagsläger

nere i Halmstad.

– Jag är en vinnarskalle som verkligen hatar att förlora. Jag tror också att det kommer att gå bra för oss i Tierp den kommande säsongen. Jag har tränat med tjejerna och det är ett ödmjukt och härligt gäng, säger Malin som verkligen ser fram emot att lira i dam-ettan med Tierpslaget.

Mer läsning

Annons