Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är hetaste damspelarna i Gästriklandfotbollen just nu

/

Sportens Amelia Mauritzon har pratat med dem som följer damfotbollen närmast och rankat de tio bästa damspelarna i Gästrikland just nu.
Här är listan:

Annons

1. Jessica Backman, forward, IK Huge

Kring förstaplatsen var det aldrig några tvivel. När sporten hörde sig för var det ingen som inte nämnde Hugeforwarden först. Backman hade höga förväntningar på sig redan i våras och väntades skapa mycket poäng åt Huge, vilket hon har gjort. Hon är en snabb, teknisk och atletisk spelare och var given som bästa spelaren i Gästrikland just nu.

2. Ellinor Johansson, innermittfält, IK Huge

Ellinor är snabb, ettrig och kreativ. Med distriktets bästa passningsfot skickar hon bollar från mitten. Ellinor är en smart spelare som ofta är på rätt plats vid rätt tillfälle.

3. Malin Lindqvist, innermittfält, Valbo FF

Malin har en grym speluppfattning och är lika smidig som atletisk på planen. Med sin styrka och snabbhet utmanar hon vilket lag som helst. Hon har en bra teknik som kompletterar den goda fysiken.

4. Hanna Lindqvist, forward, IK Huge

Hanna är en målfarlig forward som inte lägger sig i första taget. Hon krigar sig ofta fram till avslut och är oerhört stark i sin framfart.

5. Anna Hall, innermittfält, Stensätra IF

Här har vi en före detta allsvensk spelare som med sin erfarenhet bidrar med säkerhet på planen. Hon är rutinerad, kommer med pondus och är vass i huvudspelet.

6. Johanna Pettersson, mittback, IK Huge

Gästriklands bästa back. Johanna är brytningssäker och låter inte många spelare komma förbi. Hon spelar smart och är ofta på rätt plats, kommer någon förbi kommer hon antagligen ikapp med sin snabbhet.

7. Emma Sundin, innermittfält, Valbo FF

Emma är spelskicklig och med sin spelförståelse och teknik blir hon en av de viktigaste spelarna i division två. Hon är snabb, ettrig och teknisk i ett.

8. Linnea Lindbom, innemittfält, IK Huge

Fördelar bollar från mitten, fantastiskt första tillslag och spelsäker i sin utdelning av bollar. Kroppsstark och låter sig inte rubbas i första taget. Linnea är smart på mittfältet och bidrar ofta med grovt jobb både offensivt och defensivt.

9. Elin Åsenlund, forward, Valbo FF

Elin är en rutinerad spelare. Med sin styrka och stabilitet är hon tuff att möta och med fart i steget är hon inte lätt att stoppa. Elin anfaller med snabbhet och har en riktigt tuff spelstil. En spelare man inte vill duellera mot.

10. Alva Spångberg, innermittfält, Sandvikens IF

Alva är ung, ses som ett riktigt framtidshopp och fortsätter hon på samma väg kommer hon att kunna växa till en stor fotbollsspelare.

LÄS OCKSÅ: Så vill flickförbundskaptenen göra fotbollen mer jämställd.

Mer läsning

Annons