Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge en stolpträff från premiärseger

/
  • Hanna Lindqvist (t.v) var en stolpträff från att ge Huge en skön premiärseger i division 1.

Premiären är undanröjd.
IK Huge visade att de kan och det kunde ha blivit mer än en poäng.
Outtröttliga Hanna Lindqvist hade drömläget.
– Synd att stolpen var i vägen, säger hon.

Annons

Initiativet, spelet och chanserna.

Allt det tillhörde Huge under avslutningskvarten.

Då pressade de på rejält för ett segermål och skapade flest och bäst chanser. Men den sista skärpan saknades i avsluten och ett stolpskott från Hanna Lindqvist i den 75:e minuten var det närmaste man kom.

– Skitsurt, det är verkligen skitsurt. När det står 1–1 och man får ett sådant läge vill man så gärna se bollen gå i mål så man får fira, säger Hanna Lindqvist.

Men glädjeropet fastnade i halsgropen. Skottet touchade en bortaförsvarare, ändrade riktning och träffade stolpen. Dessförinnan hade de en hörna som damp ner i straffområdet och var ytterst nära att resultera i utökad ledning.

– En poäng är ju bättre än inget men visst hade det varit skönt om vi tog alla poäng. Folk trodde att vi skulle få stordäng men vi visar att vi kan stå upp mot ett så bra lag som Gustafs, säger Hanna Lindqvist.

I andra halvlek visade de att de kan spela fotboll och att kombinationerna sitter. Samma ord är dock inte applicerbart på lagets första 45 minuter.

– Vi stod på hälarna, var inte inne i situationerna och gjorde det svårt för oss själva. Vi misslyckades med passningarna och hade ingen vidare rörelse, säger tränaren Johan Liljemark.

Stundtals var de rätt tillbakatryckta och fick hela tiden skicka långa chansbollar mot ett vilt springande Lindqvist.

Men från ingenstans, när halvleken led mot sitt slut, bjöd Felicia Sandin på en fin individuell prestation och sköt 1–0. Hon erövrade bollen, klev in centralt och klippte i väg ett lågt skott som smet tätt intill målvaktens högra stolpe.

Gustafs kvittering kom tio minuter in i andra halvlek och efter det tog Huge över. Noggrannheten i passningsspel och rörelsen fanns där.

– Det är vi som har spelet efter paus och de får jaga. Givetvis finns det stunder som vi får jaga också men det känns hela tiden stabilt, säger Hanna Lindqvist.

Och Johan Liljemark var nöjd och tittar gärna på den utveckling som de har gjort på ett år.

– I fjol mötte vi också Gustafs i premiären och då föll vi med 1–6. I år får vi 1–1 med mersmak, det här var ett bra startskott på årets säsong.

Bäst i Huge var mittbacken Johanna Pettersson, Ellinor Johansson och Hanna Lindqvist.

Mer läsning

Annons