Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge kom inte ikapp tidigt tapp

/
  • Felicia Sandin försöker spela upp förbi Gustafs Isabel Holmgren.

Huge stod upp bra i en halvlek.
Tyvärr räckte det inte mot ett topplag på bortaplan.

Annons

Det dröjde bara 25 sekunder innan Huge låg under med 1-0 mot Gustafs på lördag eftermiddag. Hemmalaget bröt ett Hugeanfall och en stickare till Frida Lindgren senare var det 1-0 till Gustafs.

Efter den tunga starten hade Huge svårt att hänga med i Gustafs bolltempo. Huge fick flytta ned laget, och avståndet till Felicia Sandin och Hanna Lindqvist som skulle springa på bollarna blev långt. Huges kontringsbollar gick upp mot spelare som blev ensamma.

Halvlekens andra mål kom efter ett inlägg. Hugeförsvaret tappade andrabollen, och Fanny Lång högg till i stället. Bollen gick in i Olivia Sjödins bortre hörn.

Huge hade mycket att fundera på efter första halvlek, som slutade med spel mot ett Hugemål.

I andra halvlek flyttade Huge upp flera spelare närmare den offensiva bollhållaren. Mycket riktigt jobbade laget till sig en hörna, som Linnéa Lindblom skruvade rakt i Gustafsmålet.

Huge vaknade av målet och klev på i duellerna. Laget var spelmässigt ikapp Gustafs.

Matchen punkterades när inbytta Alma Sand stötte in 3-1 till Gustafs på ett inlägg.

– Det var en match med två halvlekar. I första är de mycket bättre, aggressiva när vi är passiva. Hade vi inte släppt 3-1-målet hade vi kanske kunnat komma till 2-2. Vi tar med oss andra halvlek, säger Hugetränaren Johan Liljemark.

Mer läsning

Annons