Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huge ställs mot Västerås i genrepet

På lördagen spelar IK Huge genrep inför seriepremiären av division ett damer när man möter Västerås IK på Strömvallen.

Annons

Förra året slutade IK Huge på åttonde plats i tabellen. Inför denna säsong har Huge några spelarförluster men även en hel del nyförvärv.

– Vi kommer med största sannolikhet att spela genrepet med startelvan som vi kommer att ha i seriepremiären. Några av nyförvärven är absolut högaktuella att starta, säger Johan Liljemark, tränare.

Trots att det är många nya i laget går Huge in i sista matchen med en bra känsla.

– Vi är ett starkt lag, vi har ju tappat en hel del spelare men alla nyförvärv har hittat sin egen plats och fyllt alla tomma luckor. Vi har lyckats få ihop laget på väldigt kort tid. Vårt försvarsspel sitter så vi kommer att jobba mer på anfall på lördag, säger Liljemark.

En spelare som fanns med redan i fjol är Jessica Backman som ny kommer att få en ny roll.

– Henne kommer man få se upp med under säsongen. Hon har utvecklats väldigt mycket och är en intressant spelare. Hon är kreativ och en spelare som gör oväntade saker. Hon utmanar sina motståndare med bra teknik. Henne kommer vi att flytta från yttermittfältet till forward denna säsong, säger Liljemark.

Huge har hittills spelat fem träningsmatcher och vunnit tre av dem.

– Vi har försökt att spela mot så olika lag som möjligt, några jämn bra och några bättre för att utvecklas så mycket som möjligt. Nu kommer vi att möta riktigt tufft motstånd på lördag.

Seriepremiären spelas 18 april på Träffen när Huge möter Gustafs.

Mer läsning

Annons