Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Huges trupp förstärks med två spelare

IK Huge förstärker sin redan starka trupp.
Sarah Spinord och Malin Lindberg ansluter från Moheds SK.
– Jag vill ha hög konkurrens om platserna och nu ökar den ännu mer, säger tränaren Johan Liljemark.

Annons

I mitten av mars drog sig Mohed ur division 1 på grund av spelarbrist.

Två spelare, som skulle ha spelat där, är nu klara för Huge: innermittfältaren Sarah Spinord och allrounda Malin Lindberg.

– Sarah flyttade till Gävle i vintras för studier och jag visste en del om henne så jag bjöd in henne till provträning då. Men till slut tackade hon nej, hon har spelat i Mohed hela sitt liv och hjärtat klappar för dem. Det har jag full förståelse för, säger Johan Liljemark.

Men vändningen kom när Mohed begärde sig ur serien.

– Då återupptog vi kontakten och hon var intresserad. Hon har fina kvaliteter och ambitionen att spela på den här nivån. Det är en klok innermittfältare som är behärskad i sitt passningsspel. Mycket intressant.

Malin Lindberg är nyförvärv nummer två och hon kommer, precis som Spinord, från Mohed. Övergången blev klar i förra veckan men offentliggjordes på måndagskvällen.

– Hon är ju god vän med Sarah och de har snackat en del. Så Malin tog själv kontakt med oss och frågade om hon fick komma och träna. Testperioden gick bra och Malin har en fantastisk karaktär, tar för sig, snackar mycket och är positiv.

Som fotbollsspelare, vad säger du där?

– En kvick spelare som kan användas på flera positioner. Först var hon forward i Mohed men har nu fått spela ytterback. Hon har kunskap och kvaliteter för att klara av spel på flera positioner.

Mer läsning

Annons