Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IK Huge starka mot tabelltvåan GUSK: "Fortsätter vi såhär kommer det att ge utdelning"

1–1 på bortaplan mot Gamla Upsala är en stor skillnad mot för 5–0 förlusten man åkte på i våras.
– Vi gör en riktigt bra match mot ett bra lag och fortsätter vi såhär kommer det att ge utdelning, säger tränare Ola Wike.

Annons

Det var mycket försvar när Huge tog sig an starka GUSK.

– De ligger ju tvåa för att de är duktiga så vår ambition var att backa hem och försvara oss så bra som möjligt. Möter man bättre lag får man tänka mest på försvar och det gjorde vi riktigt bra, säger Wike.

Men trots att det var hemmalaget som förde det mesta av matchen var det Huge som tog ledning, genom Evelina Modin som nickade in en hörna.

– Vi försvarar oss disciplinerat men ställer om bra och skapar ändå några chanser, säger Wike.

Moa Altin Elfving stod också för några riktigt bra räddningar – bland annat tog hon ett friläge som var GUSK:s farligaste läge i första halvlek.

I andra blir det jobbigt när Huge försöker att försvara sig till en 1–0 vinst samtidigt som hemmalaget trycker på ordentligt.

– De ligger på och skapar en hel del chanser och efter ungefär en timme spelar de sig igenom, kommer bakom backlinjen och skjuter ett hårt skott från en snäv vinkel som Moa räddar men sedan sätter de returen, säger Wike.

Sista delen av andra halvleken går man ner och spelar 5–4–1 och lyckas kriga till sig en poäng.

Det här om man ser det jämfört med 5–0 förlusten måste kännas bra?

– Verkligen, vi har lyft vårt spel och släpper inte alls in så mycket mål längre samtidigt som vi är farliga i omställningar och på fasta. Så det ser bra ut, säger Wike.

Mer läsning

Annons