Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierps fotbollstjejer komma igen?

Tierp gjorde en mycket svag insats uppe i Sundsvall förra helgen och en 8–0-seger hemma mot Selånger förbyttes i ett 0–0-resultat. Det var också hemmalagets absolut första poäng i div. 1 Norra Svealand.

Annons

Nu står nästjumbon Vaksala på programmet i ett hemmamöte på Vegavallen. Nu krävs naturligtvis en mycket bättre insats av Tierps fotbollstjejer på fredagskvällen jämfört med vad som hände senast uppe i Sundsvall.

– Ja, det får absolut inte bli sämre. Det är fullkomligt omöjligt. Våra tjejer kan mycket, mycket bättre än vad dom visade upp i matchen mot Selånger, säger också Tierps chefstränare Daniel Sundström.

Hur en seger med hela 8–0 hemma i vårmatchen kan vändas till ett 0–0 resultat på bortaplan, är närmast osannolikt.

Nu hade ändå Tierp ett antal chanser att "måla" uppe i Sundsvall.

– Men visst har vi i flera matcher haft svårt att sätta våra chanser. Men den ineffektiviteten hoppas jag slippa se i mötet med Vaksala. Det är inte bara vi ledare som är grymt besvikna. Tjejerna känner på samma sätt och nu hoppas jag att dom kan visa bättre takter i fredagsmatchen, säger Sundström.

Ett plus för hemmalaget är att mittfältaren Julia Blomkvist kommer tillbaka efter en lång skadetid. Anna Persson, som i våras satte flera bollar i motståndarnas målburar, är också på gång.

– Jo, Julia är välkommen tillbaka. Hon är inte bara en bra spelare utan också en härlig pådrivare. När det gäller Anna så väntar hon till nästa omgång med att hoppa in, säger Sundström.

Kanske ändå kan Julia se till att det bli bättre spets på Tierps framstötar och att nästjumbon Vaksala kan sättas på plats?

Förutom Anna Persson så kommer Tierp med helt ordinarie lag till matchen mot Vaksala.

Mer läsning

Annons