Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryss för Tierpdamerna mot Täby

/
  • Lindsey Zullo var nära fyra gånger att avgöra till Tierps fördel. Här lyckas Täbys målvakt att rädda ett av dom.

Är Tierps damer fågel eller fisk efter den senaste tidens spel?
Svaret blir nog närmare fågel än fisk efter mötet med Täby där man fullkomligt krigade till sig en poäng i det mållösa mötet.

Annons

Tierps damer som efter en övertygande seger mot Vaksala i förra omgången nu tog emot ett Täby med 11 matcher utan förlust satte grus i maskineriet för stockholmslaget genom ett gediget försvarsarbete och en kämpamatch av stora mått.

– Jag blev nästan tårögd över att alla gav allt i den här matchen, berättade Daniel Sundström, tränare i Tierp.

Täby som hade revansch att utkräva från vårens drabbning då Tierp åkte hem med en 3-1 viktoria försökte på alla vis och det främst de första 30 minuterna utan att få hål på Tierp och främst då Emma Sundström därbak i målet. Täby hade bollen men trots det så hade Tierp de skarpaste chanserna. Lindsey Sullo hade två fina chanser i halvleken utan att lyckas. Täby hade ett stolpskott i 9:e minuten genom planens bäste spelare Mimmi Engberg men man var aldrig riktigt nära att lyckas ta ledningen.

Andra halvleken hade väl så mycket bollinnehav från Täbys sida som i den första halvlek men Tierp var vassa i omställningarna och återigen kunde Lindsey Sullo med två fina chanser avgjort den här tillställningen men icke. Chansen, ja den stora chansen för Tierps del kom i den 82 minuten när Lisa Hägglund slet sig loss på vänsterkanten och hårt uppvaktad av två spelare sköt bollen alldeles utanför stolpen till såväl publikens som Tierps förtret. Matchen avslutades med ett hårt tryck och ett antal hörnor från Täbys sida men hemmatjejerna redde ut det hela.

– Vi gjorde en riktig krigarmatch idag. Vi har börjat hitta den känslan nu även på träningarna och med rätt inställning kommer också framgångarna, avslutade en glad Sundström i Tierp.

LARSGÖRAN SVENSSON

Mer läsning

Annons