Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora derbydagen innan Midsommar: här är nyckelspelarna

Torsdagen innan Midsommar bjuder på en riktig derbyfest.
Valbo tar emot Sandviken i herrtvåan och Tierp Huge i damettan.
Här är de tre spelarna ur varje lag som varit utropstecken under våren.

Annons

Mittbacken Johanna Pettersson är IK Huges lagkapten som inte bara är stark defensivt utan också offensivt.

IK Huge

Har inte haft den bästa vårsäsongen och haft det speciellt tungt på hemmaplan där den första vinsten kom i senaste matchen mot Djursholm. Ligger över sträcket men behöver vinna mot Tierp för att få lite bättre marginal.

Johanna Petersson

Johanna har varit viktig för Huge i flera år och inte minst den här säsongen när det har varit stundtals tungt för laget. Hon är en snabb och brytsäker mittback som har bra spelförståelse och inte är rädd för närkamper, varken i eget eller motståndarnas straffområde där hon också är stark på huvudet.

Ina Ingelsson

Ina är en ytterback med en otroligt hög lägstanivå – som sällan gör en dålig match. Bra uthållighet som gör att hon tillsammans med sin snabbhet och teknik kan bidra både framåt och bakåt.

Linnea Lindbom

Innermittfältare som är spelskicklig och har bra känsla och en säker passningsfot, samtidigt som hon sliter hårt och vinner mycket bollar på mitten.

Ashley Clark är ny i Tierp för säsongen och har varit en av deras bästa spelare.

Tierps IF

Hade bara två spelare kvar ur starlelvan från förra säsongen och har kämpat hårt för att få till det. Under förutsättningarna har laget gjort det bra och trots att de ligger under sträcket har de kontakt med lagen ovanför. Vinner Tierp mot Huge går lagen upp på samma poäng.

Ashley Clark

Forward som är lagets hittills bästa målskytt. Väldigt snabb och har ett hårt skott som hon är bra på att få iväg från möjliga och omöjliga vinklar. Gillar att gå en mot en och utmana. Är ny för året från Campbell University, USA.

Eva Thomsson

Mittback vars största styrka är hennes otroliga snabbhet. Eva gick från att vara ytterback till mittback och har varit en viktig del i Tierps försvarsspelet. Hon tar de flesta forwards i löpduell och är också brytsäker.

Frida Melin

Ytterback som är lagets kapten och som har spelat i klubben i hela hennes liv och är känd för sin envishet och vilja. Är en stor pådrivare i laget och ger sig aldrig men är också väldigt placeringssäker och löpstark.

Henrik Persson har varit en stor del av Valbos starka vårsäsong.

Valbo FF

Har gjort en stark vårsäsong efter en hemskt jobbig säsong förra året då laget knappt klarade sig kvar. Hade innan senaste matchen mot Strömsbergs IF ingen bortaförlust men där kom den första och Valbo halkade ner från en fjärdeplats till en femte.

Henrik Persson

Innermittfältare som har betytt mycket anfallsmässigt med sin passningsfot, som inte minst har imponerat vid fasta situationer. Kan slå de avgörande bollarna vid rätt tidpunkt och är en riktig vinnarskalle.

Rasmus Eriksson

Rasmus är ny som forward och har varit duktig under våren, bidragit med mycket mål och varit alert i anfallsspelet. Är en vass forward som har ett starkt avslut och kan göra mål både i trängda lägen och från straffpunkten.

Fredrik Ström

Lugn och trygg mittback som varit en viktig kugge i försvaret. Otroligt brytsäker bakåt men kan också vara vass framåt och har gjort något mål på fasta situationer.

Sandvikens Marcus Hägg har gjort 17 av lagets 45 mål.

Sandvikens IF

Laget har haft en väldigt bra vår och leder välförtjänt serien med bara två förluster. Det är många spelare som har utvecklats och visat framfötterna och skulle laget vinna mot Valbo ser det riktigt bra ut inför hösten.

Marcus Hägg

Sandvikens skyttekung som har fått in hela 17 fullträffar på tolv matcher. Är en målskytt av rang och är dessutom en explosiv och snabb spelare som också tagit steg i rätt riktning gällande hans target-spel. Har ett bra skott och har, såklart, betytt mycket med sin poängskörd.

Kalle Jansson

Har kanske inte haft överdrivet mycket att göra men hållit åtta nollor och hållit uppe koncentrationen oavsett matchbild. Har varit viktig för försvaret på det sätt att han är duktig på att kommunicera och höja sina backar.

John Junior

Yttermittfältare som gjort åtta mål och spelat fram till betydligt fler. Har höjt sig mycket när det gäller att själv ta sig till chanser och varit bra hela våren. Är väldigt kvick och har en fin teknik som gör honom till en mardröm att möta i en mot en.

Mer läsning

Annons