Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tidig seriefinal i damettan

Tierp är obesegrade i damettan.
Men nu får laget verkligen bekänna färg. Uppe på Norrporten Arena möter nämligen Tierp på söndagen tabelltrean Sundsvall.

Annons

Sundsvall som den här säsongen satsar stort och skuggar en poäng efter Tierp i toppen på tabellen för Norra Svealandsgruppen.

– Vi saknar Felicia Eriksson, som är förhindrad på grund av studier. Därtill är Anna Persson borta på grund av en knäskada och det är oklart när hon kan komma tillbaka. Men Anna gör framsteg, säger Tierps chefstränare Daniel Sundström.

– Jag tror det kan bli en rolig match, men det är ju också snudd på en sexpoängsmatch. Vinner dom så kommer dom att ligga två poäng före oss, men vinner vi så får vi ett avstånd om fyra poäng plus till Sundsvall, säger Sundström.

– Det gäller att vi kan göra en riktigt bra match och att vi spelar bra i alla 90 minuter. Det gäller också att vi inte slarvar med passningspelet och är bestämda i uppspelen från mittplan, påpekar Sundström.

Skyttedrottningen Lisa Hägglund vilade från cupmötet med BP i veckan och ska förhoppningsvis nu vara pigg och kry inför dagens seriefinal.

I Sundsvall är man beredd på en jämn drabbning.

– Jag tror det här kan bli en riktigt kul match. Två jämna lag möts och det är bäddat för en bra match på Norrporten Arena, säger Per Persson sporchef för Sundsvalls damlag.

– Vi har tyvärr Ida Brännström och Amanda Månsson skadade. Men vi har en så bred trupp, att vi kan ersätta tjejerna, säger Persson.

En hemmaseger och det jämnar ut sig i toppen, men vinner gästerna så skaffar dom sig en lucka i toppstriden. I toppstriden finns även Gustafs med på samma poäng som Tierp, men med en match mer spelad.

Mer läsning

Annons