Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp knep tre poäng i sjätte stopptidsminuten: "Vi har en oerhörd moral"

Tierp vann med 2–1 på bortaplan mot Gideonsberg under lördagen i den sjätte och sista stopptidsminuten.
– Vi har en stark höst, säger tränare Jan Pettersson

Annons

Tierp ligger på en sjätteplats med 21 poäng och även fast det är tätt poängmässigt flera platser ner är sträcket nu långt borta – vilket är minst sagt skönt för laget som hade som mål att klara sig kvar.

Nu väntar de fyra topplagen vilket gjorde den här vinsten extra viktig.

– Det är bra att vi har tagit de här poängen nu, det kommer att behövas. 14 poäng på sju matcher har vi tagit och det är väldigt bra, så vi har haft en stark höst, säger Pettersson.

Det var tre mål i matchen och alla tre kom på hörnor.

Det första var det Tierps Linnéa Evertsson som gjorde redan i den åttonde minuten när hon fick tag i en nickskarv – som hon säkert tog hand om och satte i nätet.

Men egentligen var det Gideonsberg som hade spelövertaget i första halvlek.

– Det blåste och de hade medvind så de körde mycket på långbollar. Men vi hade väldigt bra försvarsspel och det som kom igenom tog vår målvakt hand om, så de hade egentligen inte så många vassa chanser, säger Pettersson.

I andra halvlek börjar Tierp bäst och första kvarten fanns det några halvchanser, men det där sista fattades – kanske speciellt eftersom man hade tvingats byta ut skyttedrottningen Ashley Clark efter skada.

När Tierp tröttnade lite kom också Gideonsbergs kvittering i 77:e minuten.

– Det var deras spelare som sköt på vår in i mål så det var tråkigt men vi fortsatte hela vägen och det fick vi ju utdelning för också, säger Pettersson.

Efter en hel del skadeavbrott i andra halvlek blev det hela sex minuters stopptid och det var i matchens absolut sista sekvens som Tierp fick in vinnarmålet.

Det var Hanna Sjöström som nickade in 2–1.

– Vi har en oerhörd moral och ger oss aldrig, säger Pettersson.

Gideonsberg–Tierp 1–2 (0–1)

Målskyttar Tierp: Linnéa Evertsson och Hanna Sjöström

Mer läsning

Annons