Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp ledde i paus – men förlorade mot topplaget till slut

Tierp hade topplaget Bollstanäs klart inom räckhåll. Men ledningen i paus förvandlades till slut till förlust med 3–1. – Tjejerna gjorde en bra match men vi orkade till slut inte mot ett bra motstånd, sa tränaren Ola Melin.

Annons

Bollstanäs spelade i elitettan förra säsongen och är ett riktigt bra fotbollslag som nu är tvåa i den här serien. Men Tierp gjorde ett tappert försök att fixa poäng.

Mikaela Melin gjorde också att hemmalaget hade en 1–0-ledning att gå på. Ett resultat som stod sig in i pausen.

– Vi hade flera chanser. Bland annat hade Ashley Clark en boll i ribban. Vi spelade helt taktiskt riktigt med en stabil defensiv, sa Melin.

I andra halvlek började orken ta slut samtidigt som Bollstanäs höjde tempot, spelade mer ut på kanterna och flyttade bollen snabbare. Till slut gav det utdelning och även om Tierp kämpade stenhårt så blev det mer och mer från gästernas sida.

– Till slut kunde vi inte stå emot och att vi förlorade till slut var inte så mycket att säga om även om deras ledningsmål kom sent in i matchen. Vi förlorade mot ett bättre lag, sa Tierpstränaren.

Men tjejerna kan ta mycket positivt med sig ändå. Hela laget ska ha en eloge för fint spel men Wilma Mörk, Mikaela Melin och Ashley Clark är ändå några som stack ut extra mycket.

Tierp–Bollstanäs 1–3 (0–1)

Målen: 1–0 (16) Mikaela Melin, 1–1 (57) Mariama Jammeh, 1–2 (84) Frida Thilén, 1–3 (88) Maja Viklander.

Domare: Annica Torkelsson.

Publik: 88.

Mer läsning

Annons