Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp nära att lura serieledarna på poäng

Sundsvall kom till Vegavallen i Tierp som klara favoriter. Gästerna är serieledare i damettan och har ett mycket starkt lag.
Nu kunde Tierps fotbollstjejer ändå ge Sundsvall en rejäl match och var nära att kunna plocka poäng av favoriterna.
– Ja, vi hade ett friläge i 75:e matchminuten när det stod 0–1. Tyvärr kunde vi inte sätta den chansen. Men tjejerna gjorde en mycket bra match, berömde tränaren Danne Sundström.

Annons

Ja, lite oväntat så var matchbilden den i första halvlek, att hemmatjejerna hade de flesta heta målchenserna före pausvilan.

– Bland annat hade både Samantha Brand och Anna Persson vassa chanser. Men tyvärr lyckades vi inte sätta något mål, sa Sundström.

Sett till chanserna i första halvlek så borde Tierp haft någon boll inne i gästernas bur.

Nu kunde i stället Sundsvall ta ledningen efter vänsterhörna i den 68 matchminuten. Ida Brännström satte bollen i nät bakom Emma Sundström i hemmaburen.

Sedan kom Tierps största chans, när Lisa Hägglund efter en miss av gästernas målvakt, blev helt ren med öppet mål. Men tyvärr rullade Lisas boll strax utanför den ena målstolpen.

– Om vi fått till en kvittering där, så hade chansen till poäng mot serieledarna varit stor, menade Sundström.

Bara fyra minuter före slutsignalen lyckade sedan Ida Brännström också fastställa slutresultatet 0–2.

– Men sammantaget så gör tjejerna en mycket bra match och nu ska vi vara med och lägga oss i slutstriden i damettan. Vi kan nog sätta käppar i hjulen för flera lag. Vi möter bland annat både GUSK och Gustavs innan det hela är över, säger Danne Sundström.

– Närmast står dock Djursholm borta på programmet och där har vi revansch att utkräva, menade Sundström.

Mer läsning

Annons