Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp ute efter ny trepoängare

Tierp vann i första omgången av damettan mot Vaksala med klara 4–0, men där var det inte förrän efter paus som målskyttet kom i gång ordentligt.
Visst ska Tierp också vara favoriter i söndagens hemmamöte med Selånger, som i första serieomgången fick stryk av Korsnäs med klara 5–0.
– Jo, men i seriespelet finns absolut inga lätta matcher, varnar Tierps chefstränare Daniel Sundström.

Annons

– Men får vi till passningsspelet och kan se till att dom inte får någon bekväm tid för sitt spel, då ska det nog kunna gå bra, menar Sundström.

Tierp har hela truppen om 17 spelare friska och skadefria. Den enda som inte kan medverka är Julia Blomqvist, som har problem med ena foten och blir tyvärr borta ett tag för seriespel.

– Vi har tränat bra den senaste veckan och jag märker att det går bättre och bättre för tjejerna. Jag såg bland annat en övning som vi hade lite problem med i början av säsongen. Nu flyter det på riktigt bra. Sammantaget så går allting bara bättre och bättre, säger Daniel Sundström med tillfredställelse i rösten.

Hos Selånger ser man fram emot söndagens match på LF Arena.

– Men jag tror det blir stentufft för oss. Vi mistade ju nästan hela laget som vi hade förra säsongen. Många gick till Sundsvall, suckar Tomas Jonsson, sportchef för Selånger.

– Vi har en snittålder som ligger på 16 år, så visst får vi det jobbigt den här säsongen befarar, Jonsson.

Selånger spelade förra säsongen i den norra damettan och tog då en fjärde plats i sluttabellen.

Tierps trupp i mötet med Selånger: Emma Sundström, Eva Thomsson, Ida Andersson, Frida Melin, Samantha Brand, Sara Schumertl, Felicia Eriksson, Linnea Evertsson, Amanda Bruxås, Mikaela Melin, Elin Bälin, Lindsay Zullo, Lisa Hägglund, Anna Persson, Hanna Sjöström, Ida Pettersson, Felicia Sandin.

Mer läsning

Annons