Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tierp vann toppmötet i damettan

Tierpdamerna var det klart bästa laget när man mötte Täby på bortaplan. Båda lagen är tippade topplag i damettan och det här var också en match som höll hög klass.

Annons

Hemmalaget startade bäst och ett något tamt Tierp fick se Täby ta ledningen efter 17 minuter.

Men bara ett par minuter senare såg gästerna till att kvittera genom Anna Persson.

Efter hand tog Tierp över och hade ett knappt övertag under resten av matchen.

– Vi blev väl lite tagna på sängen och Täby kunde sätta första målet efter ett snyggt skott innan 20 minuter var spelade. Men vi kom snabbt igen. Jag var rädd för att deras ledningsmål skulle påverka våra tjejer negativt. Men så blev inte fallet. Tvärt om så kom vi att ta över, sa Tierps cheftränare Daniel Sundström.

Ja, i den 19 matchminuten slog Mikaela Melin den väl avvägda frisparken från vänster, som Anna Persson fick ett härligt tillslag på och kvitteringen var ett faktum.

Nu blev det också mer Tierp ute på banan och laget hade flera halvchanser och ett par riktigt heta tillfällen.

Efter dryga halvtimmen fick också Tierp utdelning på sitt knappa spelövertag. Åter var det Anna Persson som såg till att näta. Målet kom i matchminut 32.

Nu och framgent hade Tierp ett knappt, men klart spelövertag.

Med halvtimmen kvar att spela presenterade sig gästernas måltjuv Lisa Hägglund. Lisa kom i sitt specialläge och slog på ett distansskott som satt inne i nätet strax under ribban.

Hela laget ska ha beröm för en mycket väl genomförd match. Vi var också sammantaget det bästa laget i den här matchen, summerade Daniel Sundström.

Mer läsning

Annons